stadsdeelwethouder Saskia Wethouder Saskia Bruines  tijdens de feestelijke kick off
stadsdeelwethouder Saskia Wethouder Saskia Bruines tijdens de feestelijke kick off (Foto: Gemeente Den Haag/ Fleur Beemster)

Bezuidenhout-West kan plannen voor wijk indienen

Bewoners weten zelf wat er nodig is voor hun straat, buurt en wijk. Daarom zijn er wijkbudgetten vrijgemaakt voor initiatieven van bewoners. De gemeente daagt inwoners uit met voorstellen te komen om hun eigen omgeving mooier, socialer, sportiever en groener te maken. Bewoners van Bezuidenhout-West zijn nu aan beurt.

Den Haag - Inwoners van Bezuidenhout-West maken hiermee kans op €20.000,-. Dat maakte stadsdeelwethouder Saskia Bruines verleden week bekend tijdens de feestelijke kick off van Wijkvereniging Bezuidenhout-West. Bruines: “Ik roep daarom iedereen in Bezuidenhout-West op om met plannen – groot of klein – te komen. Dat levert vaak slimme en praktische oplossingen op. Zo maken we de wijk samen nog mooier.” Plannen indienen kan tot en met zaterdag 21 maart 2020 een initiatief indienen op de website https://bezuidenhoutwestbegroot.nl. Een plan kan ook ingeleverd worden in de stembus bij Wijkcentrum Bezuidenhout-West. Alle bewoners kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete idee. De initiatieven die meer dan 25 stemmen krijgen, gaan door naar de volgende ronde. De gemeente toetst de initiatieven op haalbaarheid. Na de check verdelen de bewoners het geld over de haalbare plannen. Zo bepalen zij zelf welke initiatieven er worden uitgevoerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden