Het werkbezoek eindigde met een maaltijd. De kok van de locatie De Haagsche Bluf had samen met de bewoners een heerlijke maaltijd bereid.(Foto: Sjef Prins)
Het werkbezoek eindigde met een maaltijd. De kok van de locatie De Haagsche Bluf had samen met de bewoners een heerlijke maaltijd bereid.(Foto: Sjef Prins) (Foto: APA FOTO SJEF PRINS)

Minister De Jonge op bezoek bij Middin Haagsche Bluf

Minister Hugo de Jonge bracht begin deze week een bezoek aan trefpunt en woonlocatie Haagsche Bluf van zorginstelling Middin in hartje Den Haag. Hij liet zich rondleiden door cliënten van Middin.

Den Haag - In de Haagsche Bluf wonen 29 mensen. Ze wonen individueel en geven hun leven zo veel mogelijk zelf vorm en inhoud. Grenzend aan de studio’s is een ruim opgezet trefpunt, waar bewoners van Middin en mensen uit de buurt gebruik van maken.
De minister bezocht daar ‘Begeleiding à la Carte’ en ‘Innovatie-Impuls’, twee projecten waar Middin samen met haar cliënten aan werkt. Het project 'Innovatie-Impuls' beoogt met technologische innovatie ondersteuning te bieden aan mensen met een beperking bij de invulling van hun leven. Minister De Jonge deed mee aan de sessie over het thema Zingeving en Levensgeluk. Er ontstonden gesprekken over levensgeluk voor mensen met een beperking.
‘Begeleiding à la carte’, bestaat uit het onderdeel ‘Lekker eten en drinken’. Bij dit onderdeel draait het om alles wat met eten en drinken te maken heeft; van gezond eten thuis en op locatie tot het geven en volgen van workshops. Het werkbezoek werd afgesloten met een maaltijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden