Daan wordt gespeeld door acteur Serge Bosman.
Daan wordt gespeeld door acteur Serge Bosman. (Foto: Vincent de Kooker)

Donkere Dagen van Lonneke van Leth in maart in Korzo Theater

In 'Het Donker', de voorstelling van Lonneke van Leth in de reeks 'De Donkere Dagen, zorgt het verbeeldingsvermogen voor licht. De tienjarige Daan overwint uit nieuwsgierigheid zijn angst voor het donker. In een oude kast van zijn opa vindt hij allerlei spullen die zijn fantasie prikkelen. De voorstelling was in november al te zien in Theater aan het Spui. Voor wie dit gemist heeft: zondag 1 maart staat 'Het Donker' op het programma in het Korzo Theater.

Den Haag - Dansende schaduwen en een kast vol snuisterijen van over de hele wereld; de kamer is donker maar toch schijnt er licht in een wereld vol fantasie. De tienjarige Daan gaat logeren bij zijn opa. Daan houdt van verhalen waarvan zijn hart sneller gaat kloppen. Hij heeft alleen één probleem: hij is bang in het donker, maar toch moet van opa het licht uit. Intussen is hij heel benieuwd naar de oude kast in de logeerkamer. Daan sluipt er zachtjes heen en vindt daar allerlei spullen die zijn fantasie prikkelen. Zo starten zijn verhalen...

Daan wordt gespeeld door acteur Serge Bosman. Verder maken twee musici, een fluitist, een percussionist en drie dansers deel uit van het gezelschap. De dansers zijn helemaal in het zwart. "Zij spelen het donker of de schaduwen", legt Van Leth uit.

De Haagse choreografe heeft heel bewust gekozen voor een voorstelling met dans én tekst. "Als je enkel bij een dansvoorstelling blijft, dan blijf je in die abstractie zitten. Dan moeten kinderen alles zelf verzinnen. En blijf je alleen in tekst zitten, dan wordt alles eigenlijk al voor je gezegd.'' Voor wie is de voorstelling bedoeld? Van Leth: ''Natuurlijk voor kinderen, maar ik weet zeker dat hun ouders het ook heel leuk gaan vinden. Ik vind het heel belangrijk dat als wij kindervoorstellingen maken, dat je met z'n allen er naar kan kijken. Natuurlijk is het leuk om je kinderen te zien genieten. Maar dit is ook gewoon een heel leuk en mooi verhaal. Ik vind het zelf helemaal niet erg om met mijn dochter naar het theater te gaan of naar een film te gaan kijken, mits het voor mij ook leuk is. Op het moment dat ik denk: - Nou, nu haak ik echt af, dat is echt te 'childish' -, dan is het jammer van mijn drie kwartier daar.''
'De voorstelling duurt 45 minuten. "Dat is precies mooi voor de spanningsboog voor de kleine kinderen", vindt de choreografe.

Speeldata

Speeldatum: zondag 1 maart om 15.00 uur in het Korzo theater. Kaartverkoop via de website korzo.nl

Voor overige speeldata zie de speellijst op de website lonnekevanleth.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden