Foto: ROC Mondriaan

Studenten ROC Mondriaan verwennen cliënten Zonnebloem tijdens projectweek

De School voor Mode en Uiterlijke verzorging van ROC Mondriaan houdt van 17 tot en met 20 februari de projectweek 'Tijd voor jezelf en een ander'. Ruim 400 mbo-studenten en circa 30 docenten trappen af met een beurs op maandag 17 februari. In de dagen erna worden cliënten en vrijwilligers van de Zonnebloem door de studenten verwend met een schoonheidsbehandeling.

Den Haag - Tijdens de beurs krijgen de studenten de laatste ontwikkelingen voorgeschoteld op het gebied van beauty en styling door bedrijven uit de sector maar ook door de landelijk bekende make-up en hair-designer Roberto Dresia. Ook op de overige dagen staan er diverse workshops en excursies ingepland zoals voorlichting door Stichting Team Daniëlle.

Tijd voor een ander

Op dinsdag, woensdag en donderdag worden cliënten en vrijwilligers van de Zonnebloem op school verwelkomd met koffie met iets lekkers door studenten van Haarverzorging en Schoonheidsverzorging. Aansluitend worden ze verwend en in het zonnetje gezet met een kappers- en schoonheidsbehandeling. Met deze verwenactie wordt de maatschappelijke betrokkenheid vergroot en de studenten leren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Een van de studenten verwoordt het als volgt: ''Ik vind het echt goed dat we mensen die vrijwillig iets voor iemand doen zélf ook eens verwennen met een mooi kapsel of mooie gemanicuurde nagels. En … we leren er ook weer van!" Op woensdag gaat een groep studenten ook nog naar Verpleeghuis Gulden Huis voor een schoonheidsbehandeling bij ouderen op locatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden