Foto: ROC Mondriaan

Internationale strijd om beste horecaplan bij ROC Mondriaan

De School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan organiseert samen met drie andere roc's de eerste editie van de internationale competitie 'Show me the Concept'. De wedstrijd vindt plaats op 17 en 18 februari in het The Hague Hospitality Centre aan de Koningin Marialaan 9 in Den Haag.

Den Haag - Dertien teams waaronder vijf Nederlandse en acht teams uit Italië, België, Portugal, Kosovo, Letland en Slovenië, strijden om de felbegeerde bokaal voor het beste uitgewerkte horeca concept. Tijdens de wedstrijd is Engels de voertaal. Een driekoppige jury uit het bedrijfsleven beoordeelt de teams. Op dinsdagmiddag 18 februari is de prijsuitreiking. De winnaar wordt beloond met een prachtige bokaal en eeuwige roem.

Signature dish

Een signature dish is een gerecht waarmee een chef-kok laat zien wat hij kan, waar hij extra trots op is en waaraan zijn/haar kookkunst en handtekening herkend wordt. Met andere woorden ''de hand van de meester''. De teams wordt gevraagd een gerecht op tafel te zetten waarmee ze écht indruk maken. Per team moet voor 24 personen worden opgeleverd: een signature dish en bijpassend drankje. Het drankje mag van alles zijn van mocktail tot wijn, van een speciale thee tot een ingewikkelde frisdrank. Het gerechtje moet klein zijn "bite size" of "finger food size".

Teams

De teams bestaan uit drie studenten van dezelfde school: een teammanager die de pitch en presentatie van het totale concept voor z'n rekening neemt, een restaurantmanager die verantwoordelijk is voor de begeleidende drankjes en een keukenmanager die zorgdraagt voor de culinaire bereiding van hun signature dish. Ook calculatie, inkoop, bestellingen en sales & marketing zijn onderdeel van de wedstrijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden