De delegatie van Hart voor Den Haag laat zich bijpraten door bewoners van Mariahoeve
De delegatie van Hart voor Den Haag laat zich bijpraten door bewoners van Mariahoeve (Foto: Hart voor Den Haag)

Hart voor Den Haag op wijkschouw in Mariahoeve

Een grote Hart voor Den Haag delegatie van raadsleden en vrijwilligers bracht onlangs een bezoek aan Mariahoeve en sprak daar met vertegenwoordigers van het Wijkbraad, buurtpreventie, ondernemers en geïnteresseerde bewoners. Er bestaan volgens de lokale partij grote zorgen over de 2,5 miljoen euro die is bedoeld voor het opknappen van achterstallig onderhoud.

Den Haag - "We krijgen te horen dat het stadsbestuur nu bestaande pleintjes wil gaan verfraaien waar weinig aan mankeert. Terwijl juist straten met wortelopdruk, kuilen en gaten aangepakt moeten worden", aldus Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos, die ook vernomen heeft dat het participatieproces met bewoners niet goed verloopt. De Mos: "De voorkeurskandidaat van het Wijkberaad is geweigerd in de klankbordgroep. Hierdoor heeft het Wijkberaad niet de twee toegezegde plaatsen. Bovendien wordt er van bovenaf gestuurd op de plannen. Terwijl de bewoners van Mariahoeve juist moeten kunnen stemmen op alle plannen die voortkomen uit de burgerparticipatie". 


Ontmoetingsplekken

Het Wijkpark De Horst verdient na de herinrichting de finishing touch. Na nieuwbouw van de vuurvlinder moet het college de bereidheid hebben om horeca toe te voegen. "Bijvoorbeeld een pannenkoekenhuisje, met terras. Daar is, door gebrek aan ontmoetingsplekken, behoefte aan in de wijk", aldus De Mos, die ook pleit voor het terugplaatsen van het verdwenen watertappunt en het toevoegen van een (mobiele) muziektent voor kleinschalige buurtevents in het park. 

Winkelcentrum

Winkelcentrum Mariahoeve staat te koop. Volgens Richard de Mos biedt dat nieuwe kansen. Zo zijn er al geruime tijd plannen om het dak van het winkelcentrum te vergroenen en de achterkant te verbinden met het wijkpark. 
"Het openen van de achterkant van het winkelcentrum biedt enorme kansen voor het verlevendigen van het winkelcentrum, het benutten van het aanwezige water, het toevoegen van kiosken en terrassen en het verbinden van het winkelcentrum met het park", aldus De Mos. De fractievoorzitter hoopt dat het stadsbestuur hier op wil sturen tijdens het verkoopproces. 

Zorgen

Tijdens de wandeling van de delegatie van Hart voor Den Haag door de wijk bleek dat er grote zorgen bestaan over het mogelijk versmallen van de Hofzichtlaan. "Bewoners willen apert geen versmalling van deze drukke doorgaande weg", aldus De Mos, die het stadsbestuur oproept om de tweebaansweg te handhaven. 


Verdrietig werd de delegatie van het bezoek aan de hardwerkende vrijwilligers van Kledingbank Den Haag aan de Robijnhorst 191. Een tekort aan ruimte, een tekort aan vrijwilligers en tekort aan vervoersmiddelen om de kleding te vervoeren. De Mos: "Deze toppers zouden bijvoorbeeld al geholpen zijn met een bakfiets."

Naar aanleiding van het bezoek heeft Richard de Mos diverse vragen gesteld aan het stadsbestuur. 
 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden