Jeanette gaat high tea's op locatie verzorgen. 'Zo kan ik lekker vanuit mijn eigen keuken aan de slag.'
Jeanette gaat high tea's op locatie verzorgen. 'Zo kan ik lekker vanuit mijn eigen keuken aan de slag.' (Foto: indebuurt.nl/denhaag)

Van finale Heel Holland Bakt naar schapenboerderij

Jeanette Hendrikx is in korte tijd een bekende Hagenaar geworden dankzij haar deelname aan het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt van omroep Max. Week na week bakte de geboren Limburgse de heerlijkste koekjes en taartjes en belandde uiteindelijk zelfs in de finale.

Door Allan Vos/indebuurt.nl

Den Haag - Pas sinds augustus woont Jeanette (weer) in Den Haag. "Samen met Ruud woonde ik hier al eerder en verhuisde toen naar Den Bosch, maar we misten de stad enorm en dus kwamen we weer terug. Precies tien dagen voor de opnames van Heel Holland Bakt zijn we verhuisd."

Den Haag is in vele opzichten de plek waar Jeanette zich het fijnst voelt. "De natuur in en rond Den Haag is zo'n pluspunt. Ik wandel erg graag. Ik ben een vaste bezoeker van het Haagse Bos en Clingendael en vanaf Voorlinde ga ik vaak een stuk de duinen in met de oppashond. Het enige dat ik mis is een stuk grond waar ik mijn schaapjes zou kunnen laten grazen. Die staan nu nog in Limburg."

Voor kijkers van Heel Holland Bakt is het geen verrassing dat Jeanette gek is op schapen. "Ik had in Limburg een eigen schapenbedrijf met 160 schapen. De lammetjes verkochten we weer door. Het was niet de makkelijkste manier van geld verdienen dus maakte ik ook uitstapjes naar een studie verloskundige en ook heb ik gewerkt als tandartsassistente. Maar ik werd er niet gelukkig van. Dieren en bakken, dáár ligt mijn passie."

"Toen Ruud mij het bakboek van Heel Holland Bakt en een keukenmachine cadeau deed werd mijn passie voor bakken weer aangewakkerd. Het is toch wat ik het liefste doe. Ik kreeg er steeds meer plezier in en schreef me in om mee te doen aan Heel Holland Bakt. Ik dacht, ik ga dit avontuur gewoon aan en dan zie ik wel…"

Jeanette kon dan ook niet voorspellen dat ze zo ver kwam in het programma. "Heel Holland Bakt was natuurlijk vooral hartstikke leuk, maar wel met flink wat stressmomenten. Het was heel gezellig en onderling gunde iedereen elkaar het succes. Dat was echt heel bijzonder, alleen was de inspiratie op het eind wel bijna zoek, toen liep ik echt op mijn tenen. Ik heb nog nooit zoveel gebakken haha."

Deelname aan het programma heeft Jeanette alleen maar enthousiaster gemaakt om door te gaan met bakken. "Ik ben nu met het opstarten van mijn eigen bedrijf bezig. Het gaat Jeanet Banket heten. Ik wil namelijk heel graag kleine taartjes maken en high tea's op locatie gaan verzorgen. Zo kan ik lekker vanuit mijn eigen keuken aan de slag. De eerste bestellingen komen al binnen, dus ik heb alle vertrouwen dat het een succes gaat worden."

Maar hoe zit het dan met je liefde voor schapen? "Ik ben afgelopen week aangenomen bij een schapenboerderij in Voorschoten. Ik ga daar parttime werken en we maken dan eigen kaas en yoghurt. Dit past perfect in mijn plannen voor Jeanet Banket."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden