Bestemming Den Haag (179): 'Toegewijd aan de mensheid'


Mia heeft een fotoserie gemaakt van de Boekhorststraat (Foto: Peter van Zetten).
Mia heeft een fotoserie gemaakt van de Boekhorststraat (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (179): 'Toegewijd aan de mensheid'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Mia Tengco uit Makata city, Filipijnen

Den Haag – "Ik ben in Nederland komen wonen vanwege de liefde. Mijn partner is Nederlander en enige tijd hadden we een lange afstandsrelatie. Ik woon nu een jaar hier en over het algemeen kan ik zeggen dat het een juiste beslissing was om te emigreren."

"Toen ik hier kwam wonen gingen we eerst naar Enschede want daar komt mijn partner oorspronkelijk vandaan. Ik zag toen veel zwart-witte koeien in de weilanden en ik dacht; 'wow! Er zijn hier veel koeien'. Het was een pittoresk beeld want de wolken hingen laag aan de hemel. Daardoor leek het meer op een tafereel uit een schilderij uit de zeventiende eeuw."

"Ik moest overigens erg wennen aan de stilte in het openbaar vervoer. Vond het eerlijk gezegd een beetje vreemd. Waar ik vandaan kom praten de mensen met elkaar, ook al kennen ze elkaar niet. Hier zegt men niets, ook al zit men pal naast iemand anders."

"Uiteindelijk zijn we naar Den Haag verhuisd vanwege de studie van mijn partner. Los van de vrienden die we hier kenden was er iets aan de stad wat me meteen aantrok. De diversiteit. Deze stad is echt een meltingpot en dat vind ik leuk. Ook vind ik het fijn dat hier zoveel internationale organisaties zijn gevestigd."

"Er is een plek in Den Haag waar ik graag naar toe ga. Humanity House op de Prinsegracht. Het concept dat ze daar hanteren vind ik geweldig. Ze vertellen onder meer op een heel interactieve manier over de reis van een vluchteling. Ik vind het geweldig dat er in deze stad een plek is waar ze zo toegewijd zijn aan de mensheid."

"De Boekhorststraat vind ik ook een mooie plek met winkels die soms wel 50 jaar bestaan. Bovendien zit in elke winkel meestal de eigenaar en niet een winkelbediende. Ik heb er zelfs een fotoserie van gemaakt."

"Als je er goed over nadenkt is Den Haag net een dorp maar tegelijkertijd is er genoeg te doen. Het is hier nooit saai."

Tegenbezoek?

"Ik neem de Hagenaars mee om mijn goede vrienden en familie te ontmoeten en kennis te maken met de Filipijnse gastvrijheid. We beginnen bij C. Palanca street en we gaan verder naar de plekken waar ik vaak naar toe ging tijdens mijn studententijd. Mijn vrienden heten overigens Ida, Fonc, Happy en Chris. Ik mis ze elke dag."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden