Jandino Asporaat is voor één avond directeur van het Mauritshuis
Jandino Asporaat is voor één avond directeur van het Mauritshuis (Foto: Mauritshuis)

Jandino Asporaat voor één avond gast-directeur van Mauritshuis

Jandino Asporaat ontvangt op donderdagavond 13 februari voor één avond de sleutels van het Mauritshuis. De stand-upcomedian, televisiepresentator, zanger, producent en imitator is die avond de directeur van het museum. Hij kiest zes favoriete schilderijen waarover hij gaat vertellen, hij wordt geïnterviewd én er komt een mystery-guest.

Den Haag - Jandino onderzoekt op 13 februari samen met de bezoekers hoe zij én hij naar de schilderijen in het museum kijken. Hij vraagt aan één van de conservatoren van het Mauritshuis of er 'kijktips' zijn voor kunst en stelt zes van zijn favoriete werken voor. Daaronder bevinden zich het Portret van Maria van Oranje en haar bediende, een portret van Michiel de Ruyter, het schilderij Twee Afrikaanse mannen van Rembrandt en, het zal niet verbazen, Het Meisje met de parel van Vermeer.

Elevator pitch

De lift in de Foyer van het museum heeft tijdens deze Maurits& Jandino-avond een prominente rol. Tien bezoekers maken kans op een 1-op-1-ontmoeting met Jandino. De gelukkigen nemen plaats op de barkruk, die voor de gelegenheid in de lift zijn geplaatst, en kunnen hem alles vragen wat ze ooit wilden weten, terwijl de lift hen naar het museum brengt.  

Verrassingsact

Er zijn verder rondleidingen door de collectie, er is een optreden van collega stand-upcomedian Anuar en  er is een verrassingsact. In de Brasserie van het Mauritshuis wordt het favoriete gerecht van de gastdirecteur geserveerd: curry van zoete aardappel.

Vanaf 18.15 uur is het museum geopend, de avond start om 19.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen.

De avond zelf is gratis, toegang tot het museum via een geldig entreebewijs (met Museumkaart of BGL VIP-kaart toegang tot museum gratis).

Voor het volledige programma en reserveren (gratis) toegangsbewijs Maurits&-avond:

www.mauritshuis.nl/nl-nl/bezoek/activiteiten/maurits/


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden