De opera gaat over het tragische leven van oorlogsheld George Maduro
De opera gaat over het tragische leven van oorlogsheld George Maduro (Foto: pr)

Volksopera over Maduro

Kwekers in de kunst en het Residentie Orkest brengen deze zomer het levensverhaal van George Maduro, de naamgever van Madurodam, op de planken in het Zuiderstrandtheater.

Den Haag - De voorstelling Maduro focust op de tragische liefdesgeschiedenis van George Maduro en Hedda de Haseth Möller, die door oorlog en geloofskwesties van elkaar gescheiden worden. Ook passeren belangrijkste highlights in het leven van George Maduro de revue, zoals zijn manmoedige optreden in de eerste dagen van de bezetting en zijn uiteindelijke dood in concentratiekamp Dachau.
Maduro is een productie van het Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst en Residentie Orkest. Operaregisseur Jeroen Lopes Cardozo tekent voor de regie, tekstschrijver is Pieter van der Waterbeemd en componist Bob Zimmerman schrijft de muziek voor Maduro.
Data: 3, 4, 5, 6 en 8 september. De kaartverkoop start op 8 februari, de dag waarop George Maduro 75 jaar geleden stierf in concentratiekamp Dachau. Kaarten via de website van Zuiderstrandtheater. Jongeren jonger dan 27 jaar betalen 10 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden