Foto: GroenLinks

Handen uit de mouwen in Transvaal

Vrijwilligers van GroenLinks gingen zaterdag 8 februari Transvaal in om de wijk schoon te maken. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns hielp ook een handje mee en sprak met bewoners over oplossingen voor het afvalprobleem.

Den Haag - Rondwaaiende plastic tasjes van bezoekers van de Haagse Markt en vuilniszakken naast de afvalbak: de straten in Transvaalkwartier zijn niet altijd even schoon. Het geeft sommige buurtbewoners ook het gevoel in een buurt te wonen waar de gemeente maar weinig naar omkijkt. Kapteijns: "Dat klopt niet per se, maar wij zien ook dat de pogingen om er iets aan te doen tot nu toe nog niet tot veel hebben geleid." Door zelf het goede voorbeeld te geven en bewoners over hun ervaringen te horen wil GroenLinks werken aan een frisse start voor de wijk.


Uit gesprekken die vrijwilligers met de bewoners hebben blijkt dat het zichtbare (zwerf)afval geregeld tot spanningen leidt tussen bewoners. Dat is zonde, omdat er juist al veel in de buurt wordt gedaan. Zo nemen ondernemers op de Haagse Markt initiatief om plasticgebruik terug te dringen en is de gemeente ook in gesprek met bewoners om oplossingen te vinden. "Het beleid van voormalig Wethouder De Mos om afvalzakken dan maar langer te laten liggen, hielp natuurlijk ook niet echt om die spanningen weg te nemen.", aldus Kapteijns. "We moeten snel met oplossingen komen waar de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt én bewoners dichter bij elkaar brengt." GroenLinks gaat hier aandacht voor vragen bij de begroting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden