Trix vindt het maar saai in het paleis van haar vader, ze gaat op zoek naar de twaalf jongens waar ze van droomt.
Trix vindt het maar saai in het paleis van haar vader, ze gaat op zoek naar de twaalf jongens waar ze van droomt. (Foto: Nina Sondagh)

Rabarber brengt in voorjaarsvakantie nieuw sprookje

De nieuwste voorstelling van theatergroep Rabarber heet 'Broer & Zus sprookje'. De productie is gebaseerd op 'De twaalf broers' van de gebroeders Grimm is de hele voorjaarsvakantie te zien in Theater Merlijn.

Den Haag - Het is traditie dat er elke schoolvakantie een voorstelling van Rabarber te zien is. Deze wordt gemaakt door professionele makers en, in dit geval, 21 jonge Rabarberspelers. Dit keer staat 'Broer & Zus' van 23 tot en met 29 februari op het programma. De hoofdpersoon in het verhaal is Trix. Zij woont samen met haar vader, de koning, in een paleis. Hij wil dat Trix zo snel mogelijk koningin wordt. Daar heeft Trix geen zin in. Ze droomt van twaalf jongens, rennend door het bos. Trix zou wel mee willen rennen. Ze droomt er niet alleen van, ze vindt op de gekste plekken jongenshemden. Onder haar bed, achter haar vaders troon.. Op een dag besluit ze op zoek te gaan, ze stapt zomaar het bos in. Zal ze de twaalf jongens vinden?

In de vakantie er niet alleen een nieuwe voorstelling, er is ook wat te doen. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar maken in de voorjaarsvakantie onder begeleiding van een theatermaker van Rabarber zelf een voorstelling. Aan het eind van deze week wordt deze aan vrienden en familie getoond. Aanmelden kan via: rabarber.net.

Kaarten

Het broer & zus sprookje is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Speeldata: zondag 23 februari tot en met zaterdag 29 februari in Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35. Aanvang: 11.00 uur en 13.30 uur. Kaarten: t/m 18 jaar: € 7,50 euro, volwassenen: € 12,50| Rabarberpas of met kindergroepen vanaf tien kinderen € 6,00 p.p.| Ooievaarspas 50% korting. Reserveren: www.rabarber.net of 070-3450996.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden