De organisatie van de CPC Loop is een campagne gestart met inspirerende verhalen van deelnemers.
De organisatie van de CPC Loop is een campagne gestart met inspirerende verhalen van deelnemers. (Foto: )

NN CPC Loop start campagne om mensen in beweging te brengen

NN CPC Loop Den Haag is een loopfestijn waarbij de mondiale top 10 van atleten aanwezig is. Maar de CPC is meer. Het evenement wil zoveel mogelijk mensen in beweging brengen. Daartoe is verleden week een campagne gestart.

Den Haag - Traditiegetrouw staat er weer een sterk topatletenveld aan de start tijdens de 45e editie van de NN CPC Loop Den Haag op zondag 8 maart. De internationale top gaat strijden voor een mondiale top 10 ranking met een tijd onder de 59:30 minuten. Het atletenveld wordt aangevoerd door vijf Keniaanse atleten met een persoonlijk record onder het uur. Leonard Langat (PB 59:18) en Dominic Kiptarus (PB 59:30) eindigden in 2018 respectievelijk op de 2e en 3e plaats. Zij zullen er op gebrand zijn dit jaar een treetje hoger te eindigen. Ook James Rungaru (PB 59:37) en Isaac Kipsang (PB 59:44) zijn geen onbekenden in Den Haag. Zij nemen op 8 maart de ervaring van eerdere jaren mee. Het veld wordt aangevuld met de sterke Kenianen Kelvin Kiptum (PB 59:53) die vorig jaar de halve marathon van Montbeliard nog op zijn naam schreef, Moses Koech (PB 60:11) en Bernard Kimani (PB 60:05). Traditiegetrouw gaan de atleten voor een tijd onder de 59:30 minuten. Blikvanger bij de vrouwen is Ayele Zewdnesh, afgelopen jaar behaalde zij de tweede plaats bij Marathon Eindhoven. De Nederlandse atleten Ronald Schroer, Stan Niesten en Jill Holterman zullen de NN CPC Loop Den Haag gebruiken als kwalificatie voor het EK in Parijs. De volledige startlijst is te bekijken op de website.

De CPC Loop is echter niet alleen het strijdtoneel van topatleten, de inschrijving staat open voor iedereen. Zo kent het grootste loopevenement van Den Haag één van de populairste halve marathons van Nederland. Het parcours leidt deelnemers vanaf het Malieveld richting de Pier van Scheveningen en terug. Ook aankomende editie wordt er veel belangstelling verwacht voor het snelle parcours in Den Haag waar jaarlijks veel persoonlijke records worden gelopen. Daarnaast is er een aanbod aan kortere afstanden zoals de 10 km en 5 km en Triodus jeugdlopen (2,5 km en 1 km). De NN CPC Loop Den Haag staat al jaren bekend om de grootste scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van bijna 100 scholen. Speciaal voor deze editie wordt de CPC4ALL georganiseerd. Inschrijven voor de verschillende afstanden is nog mogelijk via www.nncpcloopdenhaag.nl Om nog meer mensen te betrekken bij de loop is de organisatie een campagne gestart met inspirerende verhalen van deelnemers via de website, app en social media kanalen. nncpcloop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden