Artist impression van de locatie van The Flying Dutchman. De zesde attractie van Madurodam komt in het hart van het park te liggen. De neus van de kist steekt boven miniatuur Schiphol uit.
Artist impression van de locatie van The Flying Dutchman. De zesde attractie van Madurodam komt in het hart van het park te liggen. De neus van de kist steekt boven miniatuur Schiphol uit. (Foto: )

Dakota is grootste attractie ooit in Madurodam

The Flying Dutchman is de nieuwe attractie in Madurodam. Deze volledig gerestaureerde Douglas DC-3 is een eerbetoon aan de 100-jarige KLM.

Den Haag - Het levensgrote vliegtuig, 18 meter lang en 30 meter breed, is ook meteen de grootste en duurste attractie in de miniatuurstad. Met de aankoop en het gereed maken voor het publiek is een investering van 3,5 miljoen euro gemoeid. Het vliegtuig werd al in oktober 2018 vanuit Florida naar Den Haag over land en zee 'ingevlogen'. Het publiek kan in juni voor het eerste het vliegtuig van binnen bekijken. Tegen die tijd is ruim anderhalf jaar geïnvesteerd in de restauratie en transformatie van het toestel in één van de laatste iconische zilveren vliegtuigen waarmee KLM de wereld veroverde. Bezoekers gaan in de levensgrote DC-3 een vlucht door tijd en ruimte. Hierin staat de pioniersgeest van ons land centraal.

Kennis

Joris van Dijk, directeur van Madurodam: "Een attractie van deze omvang doet een enorm beroep op de kennis en kunde van onze vakmensen, op een schaal die wij nooit eerder hebben toegepast, namelijk 1:1. Alles in het vliegtuig wordt bovendien volledig op maat gemaakt."

Meer berichten