NLdoet is een leuke manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk. (Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal)
NLdoet is een leuke manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk. (Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal) (Foto: REMKO DE WAAL)

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet, ook in Den Haag!

De jaarlijkse vrijwilligersdag van het Oranje Fonds, NLdoet, is dit jaar op 13 en 14 maart. Voor één dag zetten mensen zich belangeloos in voor een klus bij hen in de buurt. Ook in Den Haag is er voldoende klusaanbod op die dagen.

Den Haag - Een greep uit dit aanbod: werken in de verborgen tuin aan de Brouwersgracht, het lenteklaar maken van de vlindertuin in de Noorderbeekstraat, het maken van een welkomstbank aan de Torenstraat of een overkapping van de picknicktafel in de Spinozastraat, het opknappen van de gymzaal aan de Renswoudelaan of de woonkamers aan de Amsterdamse Veerkade. Alle klussen zijn te vinden op www.nldoet.nl. Hier kan men zich ook aanmelden.

Op 13 en 14 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 16e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Op deze dagen zijn in heel het land duizenden activiteiten te vinden waarbij iedereen zich een dag(deel) belangeloos in kan zetten voor andere mensen.
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Trots

Het is het 16e jaar dat het Oranje Fonds NLdoet organiseert. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "Ieder jaar weten wij met NLdoet honderdduizenden mensen te mobiliseren. Daar zijn wij trots op, want dit zijn allemaal mensen die zich belangeloos inzetten om een ander te helpen. Door naar elkaar om te kijken maken we de samenleving een stukje mooier. Dat gebeurt in ons land al dagelijks op grote schaal, en met NLdoet zetten we de spotlight daarop."
Het aanbod is divers. Denk aan het organiseren van een uitstapje voor ouderen of meedoen aan een spelletjesmiddag voor mensen met een beperking. Maar het is ook mogelijk mee te helpen bij het opknappen van een dorpshuis, het aanleggen van een buurtmoestuin of het schilderen van de hekken van een kinderboerderij. Aanmelden als vrijwilliger kan via de website www.nldoet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden