Bestemming Den Haag (178): 'Ik twijfelde bij het oversteken'


Hadiatou heeft in Den Haag voor het eerst een wokgerecht gegeten (Foto: Peter van Zetten)
Hadiatou heeft in Den Haag voor het eerst een wokgerecht gegeten (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (178): 'Ik twijfelde bij het oversteken'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Hadiatou Barry uit Groningen. .

Den Haag – "Bijna drie jaar geleden was ik voor het eerst in Den Haag om me te oriënteren op de opleiding European Studies aan de Haagse Hogeschool, wat ik uiteindelijk ook heb opgepakt. Het viel me meteen op hoe groot het hier is. Althans, in vergelijking met Groningen. Je ziet hier ook veel meer mensen lopen van verschillende achtergronden en culturen. Daardoor voelde ik me hier meteen thuis."

"Uiteindelijk ben ik ook in Den Haag komen wonen maar in het begin moest ik toch even wennen aan een paar dingen. Ik twijfelde bijvoorbeeld soms als ik moest oversteken, omdat ik niet gewend was aan het drukke verkeer. Vooral bij Station Hollands Spoor met die trams en ander verkeer dat er voorbij rijdt. Ik zal overigens iets bekennen. In Den Haag heb ik voor het eerst een wokgerecht gegeten en ik ben er nu helemaal gek op. In Groningen kookte ik vooral meer Afrikaanse gerechten."

"Mijn favoriete plek in Den Haag is De Passage in het centrum. De architectuur vind ik daar erg mooi. Als ik ga winkelen loop ik meestal even langs en geniet ik van die plek."

"Naast mijn studie doe ik er iets bij. Ik heb een label opgezet voor Afrikaanse kleding. Het is eigenlijk een sociale onderneming want een deel van de winst besteed ik aan het bouwen van een opvanghuis voor straatkinderen in Guinee. Dat is het land waar ik tot mijn tiende jaar heb gewoond."

"Het begon eigenlijk toen ik 2 jaar geleden even terug was in dat land. Ik zag toen veel kinderen op straat leven en niemand keek naar hen om. Sommigen vroegen me om hulp maar op dat moment kon ik niets doen. Terug in Nederland ging ik over alles nadenken en ik vroeg me af wat ik wel kon doen. Ik hou van mode dus besloot ik om een label te starten en door mij ontworpen kleding te verkopen. Daarmee kan ik de bouw van het opvanghuis bekostigen. De kleding die ik ontwerp heeft vooral Afrikaanse kleurrijke prints. Via mijn webshop kunnen mensen bestellen. Ik stuur de kleding dan naar ze op. Meer info: www.shop-hadia.com

Tegenbezoek?

"Reis naar het Stadspark van Groningen. Het is een groot gebied en je kan er onder meer lekker wandelen. Altijd als ik daar ben voel ik me relaxed. Het is ook heerlijk om daar met mooi weer een boek te lezen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden