Bestemming Den Haag (177): 'Heimwee naar de stad'


Serena had na korte tijd heimwee naar Den Haag (Foto: Peter van Zetten)
Serena had na korte tijd heimwee naar Den Haag (Foto: Peter van Zetten) (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (177): 'Heimwee naar de stad'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Serena La Pietra uit de regio Puglia, Italië.

Den Haag – "De eerste keer dat ik naar Nederland reisde was in maart vorig jaar voor een cursus Engels in Amsterdam. Daarna ben ik terug gegaan. Maar een paar maanden later werd ik gebeld door mijn zus die in Den Haag woont. Ze vroeg of ik terug wilde komen om in de horeca te werken. Ik had nog nooit in die branche gewerkt dus het zou een nieuwe ervaring worden. Uiteindelijk heb ik besloten om op haar verzoek in te gaan en sinds augustus vorig jaar woon ik hier en werk ik als serveerster in een restaurant. Het bevalt me dus dat wil ik voorlopig blijven doen."

"De taal waarin ik met de bezoekers spreek is Engels. Toch zijn ze over het algemeen aardig tegen mij. Af en toe vraagt iemand of ik wel weet in welk land ik ben. Blijkbaar wil hij dan weten waarom ik geen Nederlands spreek. Ik leg dan uit dat ik nog maar een paar maanden in Nederland woon maar dat ik wel bezig ben om de taal te leren. Dan hebben ze er meestal wel begrip voor."

"Overigens ken ik al een paar Nederlandse woorden zoals dankjewel, alsjeblieft, fijne avond, tot ziens, goedemorgen en goedemiddag. Een tijdje geleden vroeg een collega aan mij om naar een andere collega te lopen en het volgende tegen hem te zeggen: 'Lekker ding'. Toen wist ik niet wat het betekende maar ik heb het toch gedaan. We moesten allemaal hartelijk lachen om dat grapje. Natuurlijk leren ze je ook de ongepaste woorden. Maar die zal ik nu niet herhalen."

"Over het algemeen vind ik de sfeer in Den Haag heel goed. De mensen zijn vriendelijk en lachen regelmatig of groeten gewoon terwijl ze je soms niet eens kennen. Ik vind dat heel positief. Van de stad heb ik nog niet zoveel gezien want ik ben meestal aan het werk. Het centrum vind ik wel gezellig en je kunt er goed winkelen. Erg mooi vind ik het Binnenhof en de Hofvijver."

"Overigens ben ik nog even terug geweest naar Italië in verband met de voorbereidingen van het huwelijk van mijn zus. Maar na een korte tijd miste ik Den Haag heel erg. Het was een soort heimwee, denk ik, omdat ik het hier zo leuk vind."

Tegenbezoek?

"Reis naar de stranden van Puglia aan de Adriatische en Ionische zee. Het is er schoon en mooi. Het weer is bovendien altijd goed."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden