Foto: Martijn Beekman

Laak vraagt raad om meer leefbaarheid en veiligheid

Ruim 90 bewoners en ondernemers uit Laak spraken woensdagavond 22 januari met gemeenteraadsleden tijdens de tweede editie van Raad in de Stad in de Haagse Hogeschool. Deelnemers kwamen met verschillende ideeën voor het stadsdeel. De raadsleden beloofden hiermee aan de slag te gaan.

Den Haag - Enkele ideeën: een straatvertegenwoordiger, vaker ophalen van afval en hondenpoep, het behouden van een bestaand muziekcentrum/jeugdhonk voor jongeren, meer verlichting. het verbinden van Binckhost en Laak door middel van een groene loper, een winkelstraatmanager voor winkeliers, ondergrondse parkeergarage met groen bovenop en buurtactiviteiten, woon- en winkelvergunning, controle vuilniscontracten, verbinding buurtgenoten, meer groen, betaalbare woningen en ontmoetingsplekken, werkgelegenheid voor jongeren uit Laak, die bouwen aan de transitie Binckhorst.
De aanwezige raadsleden waren blij met de ideeën en willen hier graag werk van Voorzitter van de avond was raadslid Janice Roopram: 'Interactie tussen raadsleden en bewoners is ontzettend belangrijk. Wij hebben de input van hen nodig om in de raadzaal aan de slag te gaan. Daarom is het ook zo goed dat zoveel bewoners de tijd namen om naar Raad in de Stad te komen. De deelnemers kwamen met mooie ideeën om Laak nóg leuker te maken. Het is nu aan de gemeenteraad om de verschillende signalen mee te nemen en actie te ondernemen.'

Raad in de Stad

De gemeenteraad neemt belangrijke beslissingen over de stad en vertegenwoordigt alle inwoners van Den Haag. Dit werk kunnen de raadsleden niet zonder inbreng uit de stad. Met Raad in de Stad gaat de gemeenteraad de komende jaren langs alle stadsdelen in Den Haag om in gesprek te gaan met bewoners om te horen wat er leeft in het stadsdeel. De raad probeert zo ook de betrokkenheid van de stad bij de gemeentelijke politiek te vergroten.

Meer informatie over de gemeenteraad: www.denhaag.nl/gemeenteraad

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden