De feestelijke uitreiking van het certificaat aan één van de Haagse scholen.
De feestelijke uitreiking van het certificaat aan één van de Haagse scholen. (Foto: Wecycle)

Haagse scholen redden elektrische apparaten uit de kliko

Broodroosters, elektrische tandenborstels en bureaulampen. Kleine apparaten die werken op stroom kunnen gerecycled worden. Basisscholen De Springbok en De Paradijsvogel en Kinderopvang 2Karpers uit Den Haag redden de afgelopen tijd heel wat van deze apparaten uit de kliko. Hiervoor ontvingen ze een Recycle-certificaat.

Den Haag - De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan 200 basisscholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De landelijke inzameling is ook nog eens goed voor een cheque van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jaarlijkse inzamelactie wordt voor het zevende jaar georganiseerd. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: "Wij vinden het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier iets mee te geven over het nut van afvalscheiding. De samenwerking met scholen is daarom van groot belang voor ons."

Meer berichten