Foto: Eveline van Egdom

Kinderen genieten in Kinderboekenmuseum van Moppereend

Voorgaande edities waren het onder ander Prins Laurentien, Spike en Bart Chabot die het voorlezen tijdens het Voorleesontbijt in het Kinderboekenmuseum voor hun rekening namen. Dit keer was het de Verhalendame van het museum zelf die deze taak op zich nam. Zij verving Abdelkader Benali. Hij kon niet naar Den Haag komen omdat zijn vrouw hoogzwanger is.

Den Haag - Het maakte de peuters en kleuters van Kinderopvang 2Samen niets uit. Ze genoten zichtbaar van het verhaal Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek. Een paar van de kinderen speelden, gehuld in kleine eendenkontjes, het verhaal ook na, zodat de nieuwe expositie De eigenwijze kinderen van Annie¸ opeens gevuld was met kleine moppereendjes.

Het Voorleesontbijt is ieder jaar de start van de Nationale Voorleesdagen 2020 Het Kinderboekenmuseum verzorgt samen met Kinderopvang 2Samen al enige jaren een voorleesontbijt. Beide organisaties vragen zo aandacht voor het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Kinderen die op heel jonge leeftijd in aanraking komen met verhalen presteren in vergelijking met andere kinderen veel beter op school. Dat geldt niet alleen voor taal-, maar ook voor rekenvakken. Daarnaast draagt lezen bij aan het empathisch vermogen. 

Meer berichten