Bestemming Den Haag (176): 'De herten bij het Koekamp'


Verhuizen naar Den Haag vindt Sara de beste beslissing die ze samen met haar vriend heeft gemaakt (Foto: Peter van Zetten)
Verhuizen naar Den Haag vindt Sara de beste beslissing die ze samen met haar vriend heeft gemaakt (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (176): 'De herten bij het Koekamp'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Sara Cera uit Athene, Griekenland.

Den Haag – "Zoals ik het zie ben ik samen met mijn vriend op het perfecte moment naar Nederland gekomen. We wilden iets nieuws met ons leven. Ik werkte als serveerster en had net een bachelor behaald in International European Studies. Daarna vroeg ik me af wat ik nog in Griekenland deed want er waren geen mogelijkheden om door te groeien naar een functie op mijn niveau en tegen een goed salaris. Dus gingen we op zoek naar een land waar we in eerste instantie in het Engels met de mensen konden communiceren. Achteraf bezien is het de beste beslissing die we hebben gemaakt."

Lange blonde mensen

"Voor onze eerste dagen in Nederland hadden we een Airbnb-kamer gehuurd vlakbij Station Den Haag Hollands Spoor. In mijn hoofd had ik toen nog het beeld dat dit het land was van lange blonde mensen. Dus ik schrok toen ik overal om me heen vooral Turken en Marokkanen zag, mensen die je in mijn thuisland zelden tegenkomt. Bij een restaurantje waar we iets gingen eten was het menu zelfs alleen in het Turks en Nederlands. We moesten er even aan wennen maar uiteindelijk is de diversiteit iets wat we echt leuk zijn gaan vinden aan Den Haag."

"Ik hou ook van de architectuur in deze stad. Bijvoorbeeld rond het Binnenhof en het Mauritshuis. Ook ga ik graag naar een studiecafé aan het Noordeinde, een plek waar de bezoekers niet luid praten. Wat ik ook leuk vind is het Koekamp bij Den Haag Centraal Station, waar herten midden in de stad rondlopen. Zoiets had ik nog nooit gezien."

"Eerlijk gezegd had ik me er op ingesteld dat de Nederlanders me niet goed zouden behandelen omdat ik nog geen Nederlands spreek. Zo doen ze namelijk in Griekenland als je geen Grieks spreekt. Maar over het algemeen respecteren de mensen je hier om wie je bent. Kijk maar naar de dames met een hoofddoek of anderen met felgekleurde haardracht of bijzondere oor – en neusringen. Je ziet ze gewoon werken in publieke functies, zoals winkelbediende. Dat zou in Griekenland nooit toegestaan worden want mijn volk is wat dat betreft erg conservatief. Het is hun levensstijl. Ze weten niet beter."

Tegenbezoek?

"Ik neem de Hagenaars mee naar Glufada Beach, een mooi en erg groot strand in het midden van Athene. Het is er altijd zonnig en het water is schoon en lichtblauw."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden