Wethouder Robert van Asten met de ADO KIDS vrijwilligers met helemaal links Dennis van den Steen, de vrijwilligersbegeleider vanuit Mooi welzijn
Wethouder Robert van Asten met de ADO KIDS vrijwilligers met helemaal links Dennis van den Steen, de vrijwilligersbegeleider vanuit Mooi welzijn

Stadsspelden voor ADO KIDS vrijwilligers

Wethouder Robert van Asten heeft zondag 19 januari stadsspelden uitgereikt aan ADO KIDS vrijwilligers. De uitreiking vond plaats na afloop van een Eredivisie wedstrijd in het Haagse Cars Jeans stadion.

Den Haag - ADO KIDS is de kidsclub van ADO Den Haag voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar. ADO KIDS telt 2700 leden en voor de leden worden een heleboel leuke activiteiten georganiseerd. Zoals voetbaltoernooien, clinics in het stadion met spelers van ADO Den Haag, diverse feesten en natuurlijk het begeleiden van de ADO spelers bij de thuis- en uitwedstrijden.

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een groep van 10 vrijwilligers die dit al jaren met elkaar organiseren.

In het bijzijn van hun familie werden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet door wethouder van Asten. Zij kregen als waardering de Stadsspeld uitgereikt: een onderscheiding voor vrijwilligers die minimaal 10 jaar actief zijn.

Voetbalclub ADO Den Haag begon in 1996 de samenwerking met Stichting MOOI (nu Mooi Welzijn) met het project De Held, waarbij spelers worden ingezet om pestgedrag, racisme, zinloos geweld en homofobie op lagere scholen te bestrijden. De positieve ervaringen uit de beginjaren van project De Held hebben ADO Den Haag en Mooi Welzijn doen besluiten de uitgangspunten van dit project ook te hanteren bij de oprichting van de kidsclub van ADO Den Haag; ADO KIDS.

Meer berichten