Hans Franse presenteert 18 januari zijn nieuwe dichtbundel bij de Haagse Kunstkring.
Hans Franse presenteert 18 januari zijn nieuwe dichtbundel bij de Haagse Kunstkring. (Foto: Jacqueline Louter-Hoos )

Wat is er te doen in Den Haag?

Expat ontmoet vluchteling

Haagse Hout - In het kader van het project Haags Verhaal ontmoeten een expat en een vluchteling elkaar op woensdag 22 januari in de Church of Our Saviour in het Benoordenhout. Ondanks dat ze beiden in dezelfde stad wonen, zijn de werelden van expat Deborah Valentine en de Iraanse vluchteling Sahar Hossini gescheiden. Er wordt gekeken hoe mensen met verschillende achtergronden hun reis naar Den Haag maakten en hier hun leven opbouwen. Deze avond is in het Engels. Start om 18.00 uur met soep, einde rond 21.00 uur. Adres: Helenastraat 8. Entree is gratis, vrijwillige bijdrage is mogelijk.

Leren luisteren naar muziek

Scheveningen - De luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek door Brechtje Roos- start op 23 januari in het Zuiderstrandtheater. De cursus bestaat uit vijf lessen. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten geeft Brechtje Roos context en luistertips. Cursisten leren een bepaald muziekfragment te onrafelen en verschillende stijlen te vergelijken. De wekelijkse lessen duren van 10.30 uur tot 12.00 uur. Meer informatie op www.zuiderstrandtheater.nl/programma/themas/luistercursus/ of www.brechtjeroos.nl/agenda

Hardlopen met slecht zicht

Haagse Hout - Bij Visio Den Haag, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, wordt een Fun Run en Walk gehouden op de meeste deprimerende dag van het jaar, maandag 20 januari (Blue Monday) vanaf 17.00 uur. Deelnemers kunnen dan kennismaken met wandelen, Nordic Walking of hardlopen en ervaren om dit samen met een buddy te doen. Aansluitend is van 18.00 tot 18.30 uur een gezonde borrel. Zowel slechtziende mensen als mensen die graag als buddy willen meelopen zijn welkom. Adres: Bordewijklaan 3. Aanmelden is verplicht. Dat kan via visio.org/agenda.

Klassieke dans in Houtrustkerk

Segbroek - 'Pop-up Dance' geeft zondag 19 januari van 12.00 tot 12.30 uur een voorstelling in de Houtrustkerk Houtrustweg 1 / hoek Beeklaan 535. Pop-up Dance wordt gevormd door Youri Jongenelen en Julia Zuurbier. Deze jonge professionele dansers maken er een gewonte van om als duo op te treden bij bijzondere gelegenheden en op ongebruikelijke plekken. Zij maken zelf choreografieën: in de Houtrustkerk zullen zij dansen op de muziek van 'Oblivion' van Astor Piazzolla, zij laten een deel uit hun voorstelling 'Assepoes' op muziek van Prokofiev zien en hun recente choreografie 'Niet met, niet zonder'. Als intermezzi zal Marieke Stoel enkele korte bijpassende pianostukken spelen. Ook kinderen zijn van harte welkom bij deze voorstelling! De toegang is vrij, er is een collecte.

Cursussen
in Muzee

Scheveningen - Twee korte cursussen gaan 21 januari in Muzee Scheveningen van start: Moderne Kunst 1970-2000 en Bruisend Berlijn. Deze cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk. De cursus Moderne Kunst 1970-2000 start op dinsdagochtend 21 januari en kost 75 euro. Data: 21 en 28 januari; 4, 11 en 18 februari, telkens van 10.15 tot 12.00 uur. De cursus Bruisend Berlijn start op dinsdagmiddag 21 januari en kost 105 euro. Data: 21 en 28 januari; 11 en 18 februari, 10, 17 en 24 maart, telkens van 12.30 tot 14.15 uur. De cursusbrochure is aan te vragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of tel. 0181-482236 of afhalen in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92.

Mondriaan
in jazz

Centrum - In de reeks van Regentenkamerconcerten in het Koorenhuis treedt Michael Varekamp zaterdag 18 januari op in het Koorenhuis. Dat doet hij in een voorstelling over Piet Mondriaan, samen met onder andere theatermaakster Annemarie de Bruijn. Aanvang om 15.00 uur. Locatie: Koorenhuis, Prinsegracht 27. Entreeprijs €15,- (voorverkoop), € 17,50 (aan de deur). www.regentenkamer.nl0

Actie voor hoger loon Haagse Mug

Escamp - De Haagse Mug organiseert samen met Voor14.nl en DenHaagvoor14 een actiebijeenkomst voor een hoger minimumloon. Deze vindt plaats op woensdag 29 januari in boekenwinkel De Opstand aan de Beatrijsstraat 12. Ruben Bres, verbonden aan Voor14.nl licht de campagne ´Minimaal 14 euro voor iedereen!´ toe die wordt gedragen door lokale groepen. Daarna vertelt Denzel Ignacia over DenHaagvoor14, een groep mensen die hier met deze campagne aan de slag wil. Tijd: 19.30 - 21.30 uur.

Presentatie dichtbundel

Centrum - De Haagse dichter Hans Franse wordt 80 jaar. Hij kijkt op zijn leven terug als op een reis. Om zijn feest luister bij te zetten presenteert hij zaterdag 18 januari bij de Haagse Kunstkring zijn nieuwe bundel 'De wereldreis van lijn 11'. Daarin staan virtuele, symbolische en echte reizen in de poëtische aandacht en zowaar de reis door het leven.Na afloop verkoopt en signeert hij zijn nieuwe bundel. Aanvang om 16.00 uur. Adres: Denneweg 64. Toegang vrij. www.haagsekunstkring.nl

Liederen
over de zee

Scheveningen - Songs of the sea is het nieuwe project van Kwekers in de Kunst. Mensen uit alle culturen zijn welkom om mee te zingen. Deelnemers wordt gevraagd een lied over de zee op te zoeken, liefst uit de eigen cultuur. Van deze stukken wordt een selectie gemaakt. Kwekers in de kunst studeert in drie workshops een programma in met het wereldkoor. De repetities zijn op zaterdag 1 februari 10.00 - 13.00 uur, zaterdag 8 februari 10.00 - 13.00 uur, dinsdag 11 februari 20.00 - 22.00 uur in het Zuiderstrandtheater en op vrijdag 14 februari om 20.00 uur concert in De Lourdeskerk. Deelname kost €39,- inclusief drankje na afloop van het concert. De ooievaarspas biedt 50% korting. Aanmelden kan via Tanja@kwekersindekunst.nl.

Meer berichten