Bestemming Den Haag (175): 'Ik leer fietsen in het Zuiderpark'


Vangelis Ntritsos was als een kind zo blij toen hij voor het eerst het Zuiderpark bezocht (Foto: Peter van Zetten)
Vangelis Ntritsos was als een kind zo blij toen hij voor het eerst het Zuiderpark bezocht (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (175): 'Ik leer fietsen in het Zuiderpark'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Vangelis Ntritsos uit Athene, Griekenland.

Den Haag – "Ik wilde weg uit Griekenland en samen met mijn vriendin op zoek gaan naar iets nieuws, alhoewel ik een baan had en een redelijk inkomen. Het probleem was dat ik niet gecharmeerd ben van de levensstijl van mijn landgenoten. Op zaterdag gebruiken ze bijvoorbeeld hun laatste 20 euro om uit te gaan en de rest van de week klagen ze over de slechte staat van het land. Ik was er klaar mee."

"Eerlijk gezegd wisten we niet veel van Nederland, behalve de informatie die we op internet hadden verzameld. Op basis daarvan hadden we besloten dat we niet in Amsterdam zouden gaan wonen want die stad vonden we te druk."

"Op onze eerste dag in Nederland wilden we vanaf Schiphol de trein pakken naar Den Haag en ik vroeg aan een paar mensen of we op het goede perron stonden. Ze verstonden me niet want ik zei De Hag. Eigenlijk had ik The Hague moeten zeggen want blijkbaar verstaan de Nederlanders je beter als je Engels spreekt."

"Het centrum van Den Haag vind ik heel leuk. Er rijden daar over het algemeen weinig auto's dus je kunt er gewoon wandelen. Verder is er daar bijna geen herrie en de mensen zijn behulpzaam. De eerste keer dat ik er was stond ik op een kaart te kijken waar ik naar toe moest. Een paar mensen vroegen meteen of ze me konden helpen. Dat was heel aardig."

"Maar mijn favoriete plekken van de stad zijn de parken. Bijvoorbeeld het Zuiderpark. Ik vind het daar geweldig want zo'n mooi en groot park heb ik nog nooit gezien. Daarom voelde ik me bij mijn eerste bezoek daar als een kind in een speelgoedwinkel. Kijk, een zandbak! Kijk, een basketbalveld! Kijk, een bloementuin! Zo blij was ik."

"Overigens ga ik ook naar dat park om te leren fietsen want in Griekenland heb ik dat nooit geleerd. Mijn vriendin helpt me ermee maar als ik op bijvoorbeeld 50 meter iemand zie aankomen stop ik meteen, haha. Maar zelfs als ik het later goed kan ga ik van oktober tot ongeveer maart beslist niet op de fiets stappen. In die periode is het namelijk vaak slecht weer.""

Tegenbezoek?

"Reis naar Dionisiou Aeropagitou. Dat is een straat achter de Akropolis in Athene. De ene kant leid je naar een heuvel met veel groen. De andere kant leid je naar een gebied met horecagelegenheden. Ik voel me daar altijd erg relaxed en op mijn gemak."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden