Bestemming Den Haag (173): 'Naar de Grote Markt en het Plein'


Gabriela ontmoet graag mensen van allerlei culturen op het Plein of op de Grote Markt (Foto: Peter van Zetten).
Gabriela ontmoet graag mensen van allerlei culturen op het Plein of op de Grote Markt (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (173): 'Naar de Grote Markt en het Plein'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Gabriela Lina uit Kalamàta, Griekenland.

Den Haag – "Bijna twee jaar geleden kwam ik in Nederland wonen. Ik vind dit een land van vrijheid en tolerante mensen waar ik mijn leven kan invullen zoals ik zelf wil. In Griekenland is er op dit moment bijna geen werk voor jongeren. Ook als je wel een baan hebt, is het salaris erg laag. Dus een goed leven opbouwen is niet mogelijk. Waar ik vandaan kom zijn de mensen bovendien veel minder tolerant dan hier. Je staat er al gauw bekend als een 'slecht' meisje wanneer je een keer een date hebt met een jongen. Ook had men commentaar op de tattoos op mijn armen. Links draag ik de naam van mijn ouders en broer, rechts draag ik een bloem. Niets schokkend vind ik, maar zo zien de mensen het daar niet. Wat meespeelt is dat mijn ouders Albanezen zijn en in 1990 in Griekenland zijn gaan wonen. Ik ben daar geboren, ging er naar school en spreek de taal. Maar over het algemeen werd ik niet als Griekse gezien vanwege de afkomst van mijn ouders. Nee ik ga niet terug want ik voel me hier gelukkig."

Den Haag

"Veel weet ik niet van Den Haag want sinds ik hier woon ben ik vooral aan het werk in de horeca. Ik ben bijvoorbeeld nog niet in een museum geweest of in een ander bijzonder gebouw van de stad. Maar het centrum vind ik heel leuk. Vooral de Grote Markt en het Plein. Daar ontmoet ik mensen van allerlei culturen. 's Ochtends drink ik daar graag een bakje koffie en 's Avonds na het werk iets sterkers."

Toekomst

"Wat ik wil voor de toekomst? Studeren voor het diploma Sociale Hygiëne want ik wil in de horeca blijven werken. Ook wil ik me inschrijven voor een cursus Nederlands want als ik hier blijf wonen moet ik wel de taal spreken. Ik ken al een paar woorden. Zoals: wat wil je drinken? Dankjewel of alsjeblieft. Verder wil ik later een huis kopen. In welke wijk maakt me niet zoveel uit want ik ga me overal in deze stad thuis voelen, denk ik."

Tegenbezoek?

"Reis naar het strand van Kalamàta. In de zomer kan je daar liggen zonnebaden, zwemmen in schoon water en cocktails drinken. Verder kan je daar een lekker feestje bouwen. In de buurt vind je genoeg cafés en restaurants."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden