Arjan Groenendijk wordt op passende wijze gehuldigd.
Arjan Groenendijk wordt op passende wijze gehuldigd. (Foto: Ronald Speijer)

Arjan is eerste Lego Master Model Builder van Nederland

Arjan Groenendijk uit Rotterdam is gisteren, woensdag 11 december, verkozen tot Lego meesterbouwer. Vanaf mei is hij aan het werk te zien in het Legoland Discovery Centre op de boulevard in Scheveningen.

Den Haag - Aan zijn verkiezing ging een wedstrijd vooraf. In drie rondes werden de twintig kandidaten verzocht onder andere een boot en - heel toepasselijk - een Haagse ooievaar te maken. De deelnemers waren allen aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk werd Arjan de onbetwiste Master Model Builder. Volgens de jury is Arjan niet alleen een hele goede lego-bouwer, maar weet hij door zijn enthousiasme te inspireren en tot het creëren van bouwwerken aan te zetten.

Lego meesterbouwer is een eervolle baan; wereldwijd zijn er slechts 26 anderen met deze titel. Arjan gaat onder andere workshops verzorgen in het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen, dat in mei 2020 geopend wordt.

"Ik had dit niet verwacht", regeerde Arjan zichtbaar geëmotioneerd. "Dit is echt mijn droombaan. Ik heb er heel veel zin in. Ik kan het gewoon niet geloven!"

De jury bestond onder andere uit Birgit Muller (Marketing Director New Openings Merlin Entertainments), Dirk Denoyelle (gecertificeerde LEGO® bouwer) en de 11-jarige Ide Barten (Nederlands kampioen LEGO® bouwen) .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden