Bestemming Den Haag (170): 'Verwend door opa en oma'


Enrico Mulder is gedeeltelijk opgegroeid in Laakkwartier en heeft daar een heel gelukkige jeugd gehad (Foto: Peter van Zetten).
Enrico Mulder is gedeeltelijk opgegroeid in Laakkwartier en heeft daar een heel gelukkige jeugd gehad (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (170): 'Verwend door opa en oma'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Enrico Mulder uit Leiderdorp.

Den Haag –"Ik ben oud-Hagenaar, geboren in de Convivastraat nummer 11 in Laakkwartier. Daar heb ik tot mijn zesde jaar met mijn ouders gewoond. In 1961 zijn we verhuisd naar Leiden omdat ze daar een huis hadden gekocht. Van mijn tiende tot mijn twaalfde jaar was ik terug op mijn geboorteplek. Mijn ouders waren namelijk tijdelijk van elkaar gescheiden en ik werd opgevangen door mijn oma en opa die in mijn oude straat waren blijven wonen."

"Ik zie de beelden nog zo voor me. Met mijn vriendjes en vriendinnetjes in de wijk. Naar de Capadoseschool in de Capadosestraat, voetballen in clubverband bij H.V.V. Laakkwartier en in mijn vrije tijd met vriendjes op de Laakkade."

"Wat ik me ook goed kan herinneren uit die tijd was de Haagse beat. Dat waren vooral opkomende popgroepen uit de stad die soms op straat optredens gaven, zoals Rudi Bennet & The Motions, Q65 en The Golden Earrings. Later werd de naam van de laatste groep gewijzigd in Golden Earring."

"Allemaal dierbare herinneringen aan Den Haag. Mijn leven was er onbezorgd. Ik werd verwend door mijn opa en oma, had leuke vrienden, kon lekker voetballen, en het ging goed op school. Je kan gerust stellen dat ik er een fantastische jeugd heb gehad."

"Tegenwoordig kom ik graag op het Plein. Dat vind ik het bruisend hart van de stad. Ik pak dan een terrasje en ga naar langslopende mensen zitten kijken. Ik let dan vooral op de diversiteit. Hoe kijken ze? Hoe zijn ze gekleed? Zien ze er gelukkig uit? Van dat soort dingen kan ik erg genieten. Ik zie daar overigens veel serieuze gezichten. Ik vermoed dat dit vooral te maken heeft met de flow van het woon-werkverkeer of omdat ze naar een bespreking gaan. Je ziet daar natuurlijk ook mensen met een ontspannen en vrolijke blik. Dan willen ze even genieten, op een terrasje zitten en koffie drinken."

Tegenbezoek?

"Ik laat de Hagenaars het liefst Rome zien want ik heb er tijdelijk gewoond en ik ben er inmiddels al minimaal 100 keer geweest. Bezoek dan de Porta Portese, een soort rommelmarkt op de zondagochtend die bijna 10 keer zo groot is dan de Haagse markt. Je kunt daar voor een appel en een ei heel leuke dingen kopen. Bijvoorbeeld antiek, kleding, koffers en hoeden."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden