Foto: Anne Reitsma

Stadsspelden voor Haagse buddy's

Zeven vrijwilligers (buddy's) van Buddy Netwerk ontvingen woensdag 27 november uit handen van wethouder Kavita Pharbudayal een Haagse stadsspeld voor hun actieve inzet als buddy. De buddy's werden tijdens het jaarlijks vrijwilligersdiner, dit jaar in Beeld en Geluid Den Haag, verrast met de stadsspeld.

Den Haag - De onderscheiding is een blijk van waardering van het College van Burgemeester en Wethouders van Den Haag. 'Ik ben dankbaar dat ik dit werk al 10 jaar mag doen', aldus een van de buddy's die een Haagse stadsspeld ontving. Al meer dan tien jaar staan de onderscheiden buddy's klaar voor iemand die dat hard nodig heeft. Iemand die chronisch ziek is, eenzaam is of beginnende dementie heeft. Aandacht geven, er zijn, luisteren, naar buiten gaan, versterken. 'Als buddy zorgt u voor een heel mooi, heel kostbaar extraatje in onze samenleving', sprak wethouder Kavita Parbhudayal.

Stichting Buddy Netwerk

Stichting Buddy Netwerk is al meer dan dertig jaar een specialist in het bieden van 1-op-1 buddyzorg voor mensen die tijdelijk versterking en ondersteuning nodig hebben. Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden