George Baker zit al 50 jaar in het vak en treedt nog steeds op.
George Baker zit al 50 jaar in het vak en treedt nog steeds op. (Foto: Rene_Laros)

George Baker viert jubileum in het Kurhaus

George Baker viert op 27 en 29 december zijn 50-jarig met optredens in het Kurhaus in Scheveningen. Ook is zijn nieuwe album onlangs uitgekomen.

Den Haag - George Baker - in het dagelijks leven - Hans Bouwens heeft alle muzikale stromingen overleefd. Hij is na een halve eeuw nog altijd populair. Dat Bouwens een echte singer-songwriter is, laat hij ook op zijn nieuwe album '3 Chords & The Devil' weer horen. Er staan veertien songs op het album, twaalf zijn door hemzelf geschreven, één door zijn zoon Stefano en één song is van Gram Parsons.

Hits

Bouwens heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Alleen al in ons land scoorde hij 35 hits. In 1969 wist hij zelfs door te breken in Amerika met het nummer 'Little Green Bag. In de jaren negentig gebruikte de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino dit nummer voor zijn film Reservoir Dogs. In de jaren zeventig werd ook Una Paloma Blanca wereldwijd een grote hit. Het nummer werd talloze malen gecoverd. In 1975 won hij er de Conamus Exportprijs mee. Het zijn evergreens geworden. Wereldwijd verkocht hij meer dan 25 miljoen geluidsdragers.

Start

En dan te bedenken dat dit succesverhaal in 1958 begon met een oude jazzgitaar. Bouwens steekt van wal en blikt terug. "Daarop heb ik toen drie akkoorden geleerd. Die akkoorden brachten me naar waar ik vandaag ben."

Country

Bouwens die opgroeide bij zijn moeder en grootouders - zijn vader heeft hij nooit gekend - wist al heel jong dat hij muzikant wilde worden. Hij ontwikkelde een grote passie voor muziek. "Op mijn dertiende leerde ik gitaar spelen en ging Rock 'n Roll liedjes spelen" vertelt hij. "Op mijn veertiende ontwikkelde ik een voorliefde voor onder meer countrymuziek, Country, Rock 'n Roll, het is allemaal muzikale familie van elkaar."

Documentaire

Bouwens is nog steeds niet van plan om te stoppen. Hij treedt veel op, ook in het buitenland. Binnenkort beginnen de opnames voor een documentaire over Bouwens door cineast John Meijer. George Baker is nog lang niet van plan om ermee te stoppen.

Bewondering

Bouwens bewondert de Haagse popscéne en treedt graag in de hofstad. Hij kijkt dan ook uit naar zijn optredens in december in het Kurhaus.
Zijn nieuwe album is onder andere te koop bij museum RockArt, bol.com en andere verkoopkanalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden