Jeugdwethouder Kavita Parbhudayal (rechts) en auteur Femke Beeloo-Planken lezen voor uit het nieuwe kinderrechtenboekje;
Jeugdwethouder Kavita Parbhudayal (rechts) en auteur Femke Beeloo-Planken lezen voor uit het nieuwe kinderrechtenboekje; (Foto: Gemeente Den Haag)

Wethouder Parbhuydayal reikt eerste exemplaar voorleesboek over kinderrechten uit

Omdat alle kindjes rechten hebben. Dat is de titel van het nieuwe kinderrechtenvoorleesboek voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het is gemaakt door Femke Beeloo-Planken. Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd, Volksgezondheid en Sport) reikte woensdag 20 november in het Kinderboekenmuseum het eerste exemplaar uit aan Yvette Nass, jeugdombudsman van Den Haag.

Den Haag - "Kinderrechten is een onderwerp dat we steeds onder de aandacht moeten blijven brengen; niet alleen vandaag, precies 30 jaar geleden dat door de Verenigde Naties in New York het internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind werd gesloten. Rechten van het kind brengen verplichtingen voor volwassenen met zich mee. Elke dag opnieuw; alles om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen", aldus wethouder Kavita Parbhudayal.

Als stad van Vrede & Recht doet de gemeente Den Haag al veel op het gebied van kinderrechten, zoals een kinderrechtenkrant, het scholieren-kinderrechtendebat en het subsidiëren van organisaties die waken over kinderrechten. Met het kinderrechtenvoorleesboek – gemaakt op advies van de Haagse Jongerenambassadeurs – kunnen nu ook de allerjongste kinderen bewust worden gemaakt van kinderrechten.

"Dit advies van onze Jongerenambassadeurs hebben we dan ook graag omarmd", aldus jeugdwethouder Kavita Parbhudayal, die later op de dag ook op Stadsboerderij Landzigt in Den Haag-Leidschenveen voorlas uit het kinderrechtenvoorleesboek. Op de achterkant van het boekje staat een QR code, die leidt naar een website waarop je het boekje kunt laten voorlezen. Dat maakt het toegankelijk voor iedereen, inclusief mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Daarna spoedde Kavita Parbhudayal zich naar het Nutshuis voor de prijsuitreiking van het jaarlijkse scholieren-kinderrechtendebat. Liefst 10 middelbare scholen uit Den Haag deden daaraan mee. Winnaar werd het s Gravendreef College.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden