Bestemming Den Haag(166): 'Actiestad voor veranderingen'


Jason vindt Den Haag een actiestad waar je naar toe komt voor grote veranderingen (Foto: Peter van Zetten)
Jason vindt Den Haag een actiestad waar je naar toe komt voor grote veranderingen (Foto: Peter van Zetten) (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag(166): 'Actiestad voor veranderingen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Jason Parmanand, geboren en getogen in Rotterdam.

Den Haag – "Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het eerst deze stad heb bezocht. Ik weet wel dat ik heel jong was, misschien een jaar of 5, en dat Den Haag voor mij gelijk stond aan Madurodam. Met mijn ouders ging ik er namelijk best vaak naar toe. Thuis heb ik er nog foto's van. Dan zie je me staan tussen al die miniaturen van auto's, vliegtuigen, treinen en gebouwen. Een heel leuke ervaring."

"Met een jaar of 16 reisde ik regelmatig met vrienden naar Den Haag en gingen we in het centrum een beetje slenteren of shoppen. Dat doe ik overigens nog steeds. Misschien is het vanwege de sfeer. Het is misschien ook een beetje nostalgie. Ook gingen we wel eens naar het Zuiderpark."

"Tegenwoordig heb ik veel meer met het Binnenhof en het Malieveld. Dat komt omdat ik van actiesteden hou. Wat ik precies bedoel zal ik duidelijk maken met een paar voorbeelden. Rotterdam noem ik een havenstad vanwege die grote haven. Amsterdam noem ik een toeristenstad omdat het wordt overstelpt met toeristen. Tilburg noem ik een innovatieve stad omdat daar de meest innovatieve ideeën vandaan komen. Onlangs is bijvoorbeeld de BOV-trofee uitgereikt. Dat staat voor Beste Ondernemers Visie. De stad ondersteunt ondernemers ook heel sterk. Den Haag vind ik meer een actiestad waar je naar toe kunt komen om bij de politiek op het Binnenhof te pleiten voor verandering of op het Malieveld te demonstreren voor wat je ziet als je recht. Grote veranderingen voor Nederland worden vooral via Den Haag bereikt. Vandaar dat bijvoorbeeld die boeren met hun tractoren deze kant uitkomen."

"Welk werk ik doe? Ik heb veel baantjes gehad en wist nooit zo goed wat ik moest doen. Ik had wel altijd het idee dat ik mensen wil helpen. Dat doe ik nu dan ook als eigenaar van DreamChasers uitzendbureau. Mijn doelstelling is niet alleen om mensen aan een baan te helpen en geld te verdienen. Ik wil ook weten wat hun droom is en met hen een pad uitzetten om dat te bereiken."

Tegenbezoek?

"Reis 's avonds naar de Erasmusbrug voor een mooi beeld van de skyline van Rotterdam centrum. De draagkabels van de brug zijn 's avonds ook verlicht en dat geeft een spectaculair beeld. Deze brug heeft eigenlijk ook een symbolische functie: namelijk om die culturele scheiding op te heffen van de mensen aan de ene en aan de andere kant van de Maas."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden