Schaatsen met uitzicht op de zee en De Pier


Nellie Mykoniou en Mona Atmen staan klaar voor de 13e editie van Cool Event Scheveningen (Foto: Peter van Zetten).
Nellie Mykoniou en Mona Atmen staan klaar voor de 13e editie van Cool Event Scheveningen (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Schaatsen met uitzicht op de zee en De Pier

13e editie Cool Event Scheveningen

Afgelopen zaterdag is de dertiende editie van Cool Event Scheveningen geopend, een festival met schaatsen en andere ijspret, dat ooit is begonnen door restauranthouder Damiano D'Alba van La Galleria, om een beetje reuring te brengen in de saaie wintermaanden van de badplaats. "Het heeft ook altijd een sociale doelstelling", zegt medewerker Nellie Mykoniou.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – De Posthoorn is op bezoek tijdens de voorbereiding, een aantal dagen voor de officiële opening. Laagje voor laagje spuit de ijsmeester water op de baan en laat het aanvriezen in de tent op het Kurhausplein. De huurschaatsen gaan uit het vet en als het ijs klaar is wordt het gecontroleerd of het voldoende glad is. Dan worden honderden liters chocolademelk aangemaakt, wat vooral voor de jonge kinderen van basisscholen, naschoolse opvang en kinderdagverblijven een lekker drankje is.

"Speciaal voor hen hebben we al sinds de eerste editie een gereduceerd tarief. Echt maar een fractie van het normale bedrag. Bovendien is dat inclusief de huur van de schaatsen en een beker chocolademelk", zegt Mykoniou. "Daarnaast geven we aan iedereen met een Ooievaarspas 50% korting. Verder mogen de pashouders op woensdag 27 november gratis schaatsen. We zijn overigens van plan om een tweede gratis dag in te plannen maar dat is afhankelijk van de drukte."

"Er komt een tweede schaatsbaan op de boulevard"

Tot en met 26 januari volgend jaar verwacht Mykoniou meer bezoekers dan de 160.000 van de vorige editie. Elk jaar is het bezoekersaantal namelijk toegenomen. De mensen komen niet alleen voor het schaatsen in de schaatshal op het Kurhausplein maar ook voor een expositie van ijssculpturen. Deze keer vanaf 7 december op het strand naast De Pier.

"De roetsjbaan hebben we eruit gehaald maar er is wel een nieuwe attractie", onthult ze. "Er komt een tweede schaatsbaan op de boulevard, links naast de ingang van De Pier." Ze vertelt er meteen bij waarom. "We misten een activiteit aan de andere kant van het Kurhaus. Het voordeel is bovendien dat je daar kunt schaatsen met uitzicht op de zee en De Pier."

Ongetwijfeld is dit goed nieuws voor de trouwe bezoekers van Cool Event Scheveningen. Ook voor Kevin Wever, pedagogisch medewerker bij Partou, kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang. "Met onze kinderen gaan we al jaren naar de schaatsbaan. We maken gebruik van het speciale tarief maar als we het volle pond moeten betalen gaan we er ook naar toe", zegt hij. "We vinden het gewoon belangrijk voor de kinderen. De helft van hen komt namelijk uit het buitenland, bijvoorbeeld Engeland en Australië. Dus we leren ze hier over kaas, klompen en schaatsen. Soms vinden ze dat gek maar meestal vinden ze dat heel leuk en verheugen ze zich er op."

De opening van Cool Event Scheveningen is overigens gedaan door Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer en goochelaar en mentalist Richard Stooker. Het thema van deze editie is 'Frozen Magic'. De openingstijden zijn elke dag van 10.00 tot 22.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden