Eva La Voix geeft op zaterdag 16 november een optreden in het Koorenhuis tijdens Fantastic Femmes Fest (Foto: Peter van Zetten)
Eva La Voix geeft op zaterdag 16 november een optreden in het Koorenhuis tijdens Fantastic Femmes Fest (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (165): 'Naar Fantastic Femmes Fest'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Eva La Voix uit Rotterdam.

Den Haag – "Ik voel me vereerd om te mogen zingen tijdens Fantastic Femmes Fest in het Koorenhuis in Den Haag. Ik sta geprogrammeerd voor zaterdag 16 november. Voor een deel doe ik mijn eigen nummers maar ik zing ook covers die ik leuk vind. Afgelopen zomer ben ik vanuit Nederland gaan liften naar Frankrijk, Italië en Spanje en heb daar op straat optredens gegeven. Ik had toen een music box bij me met allerlei ingespeelde muziek. Met datzelfde apparaat sta ik straks ook in het Koorenhuis."

"Van mijn derde tot mijn tiende jaar was ik regelmatig in Den Haag want ik woonde toen met mijn ouders in Poeldijk, een plaats daar niet zo ver vandaan. Meestal gingen we op zondag de hond uitlaten en trokken we naar het Haagse Bos. Het was dan meestal dolle pret want mijn vader is dominee en in ons gezin heb je 6 kinderen, 3 meisjes en 3 jongens. Na afloop reden we dan terug en gingen we naar de kerk van mijn vader in onze woonplaats. Ik vind het een warme herinnering, ook al was het soms een herfstige zondagmiddag."

Superdiverse Haagse Markt

"In mijn tienerjaren trok ik zelfstandig naar Den Haag, vooral naar mijn nicht op de Valkenboslaan. Dan reed ik in die oude rode trams langs de superdiverse Haagse Markt. Ik werd er altijd heel vrolijk van want het voelde als thuiskomen. Er zijn mensen die er niet van houden maar ik vind het kleurrijk en gezellig. Dan zie je verschillende mensen en toko's met producten uit heel de wereld. Leuk!"

"Met zingen hoef ik niet per se beroemd te worden. Dat is niet mijn ambitie. Ik vind het fijn om mijn ervaringen in het leven – maakt niet uit of ze positief of negatief zijn – te gebruiken voor het schrijven van een liedje. Het kan gaan over liefdesverdriet, een gebrek aan zelfvertrouwen of mediteren. Die liedjes wil ik dan graag keihard af kunnen spelen en denken: 'lekker nummer.'

Tegenbezoek?

"Reis naar de De Oude Sluis in Delfshaven. Dat is een mooi bruin café met een rookhok en een glazen wand waardoor je uitkijkt op die historische wijk met grote herenhuizen, een grachtje en de Oude of Pelgrimsvaderskerk. Het is daar echt mooi en gezellig. Soms ga ik daar een wijntje doen en dan geniet ik van de gesprekken die de mensen houden in plat Rotterdams."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden