Bestemming Den Haag (164): 'Groot potentieel als uitgaansstad'


Jerry Steyger vindt dat Den Haag nog veel potentie heeft als uitgaansstad. (Foto: Peter van Zetten).
Jerry Steyger vindt dat Den Haag nog veel potentie heeft als uitgaansstad. (Foto: Peter van Zetten).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (164): 'Groot potentieel als uitgaansstad'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Jerry Steyger uit Delft.

Den Haag – "Mijn eerste keer in Den Haag was ik 3 of 4 jaar oud. Met mijn moeder ging ik met de tram vanuit Delft naar een groot warenhuis in de Grote Marktstraat. Het was daar altijd erg druk. Op de terugweg reden we voorbij het Rijswijkseplein en ik keek uit het raam. Er liepen daar toen veel mensen. Dat kan ik me nog goed herinneren."

"Met 14 jaar reisde ik zelfstandig met de tram naar Scheveningen. Dat was vooral vanwege de jazzmuziek in het oude Palacegebouw naast het Kurhaus. Dat is later afgebroken. Je had daar ook jazzclubs zoals De Vliegende Hollander. Daar speelde jazzpianiste en vocaliste Pia Beck en de Dutch Swing College Band. Ook had je er de New Orleans Jazzclub. Daar speelde Ted Easton. Toen was Scheveningen echt een levendige boel met allerlei clubs waar livemuziek werd gespeeld. In die tijd bestonden discotheken helemaal niet. Later trok ik met mijn vader regelmatig naar het North Sea Jazz Festival. Daar speelden grootheden zoals Miles Davis, Oscar Peterson en Count Basie. Die heb ik allemaal gezien."

"Ik ben beroepsmuzikant en ben afgestudeerd aan het conservatorium in Den Haag. Heb onder meer les gekregen van Ack van Rooyen. Al op de middelbare school speelde ik in allerlei bandjes. Ook speelde ik in het orkest van de Haagse saxofonist Frits Kaatee. Toen was ik een jaar of 20. Hij was bijna 30 jaar ouder. In april van dit jaar is hij overleden. Dat heeft me erg aangegrepen want we hadden nog wekelijks contact. Niet alleen zakelijk maar ook vriendschappelijk. Als ik bijvoorbeeld een probleem had met mijn auto dan belde ik hem op en dan kwam hij gewoon kijken. Wat dat betreft was hij een voorbeeld voor mij. Ik heb veel van hem geleerd."

"Wat ik van het Den Haag van nu vind? De stad heeft nog steeds een groot potentieel als uitgaansstad maar het is erg veranderd. Vroeger als een paar ging trouwen dan nodigden ze bijvoorbeeld een liveband uit om te komen spelen. Nu hoor je vooral mechanische muziek. Overigens kom ik nog graag in Pulchri Studio aan het Lange Voorhout."

Tegenbezoek?

"Reis naar de oude binnenstad van Delft waar een gedeelte van het middeleeuwse karakter is behouden. Er staan ook niet al te veel moderne gebouwen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden