Bestemming Den Haag (163): 'Elke keer is hier mijn basis'


Als zangeres Nisha Madaran in Nederland is beschouwt ze Den Haag als haar basis. (Foto: Peter van Zetten)
Als zangeres Nisha Madaran in Nederland is beschouwt ze Den Haag als haar basis. (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (163): 'Elke keer is hier mijn basis'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Nisha Madaran uit Paramaribo, Suriname.

Den Haag – "De eerste keer dat ik in Nederland was kan ik me goed herinneren. Het was september 2014 en ik dacht: ben ik in een koelkast of zo? Zo koud voelde het voor mij aan. Achteraf bezien was het niet zo erg – het was maar 18 graden - maar ik had dit nog nooit meegemaakt. Ik ben opgegroeid in een land met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Bovendien was ik nog nooit naar een plek gereisd met een koud klimaat. Dus je begrijpt hoe ik me voelde."

"Daarna ben ik vaker naar Nederland gekomen en elke keer is Den Haag mijn basis. Er woont hier veel familie van mij. Verder vind je in het straatbeeld altijd wel iets Surinaams, zoals een winkel. Toch was het een grote verrassing voor mij dat ik mijn favoriete masala (kerrie) hier gewoon kon kopen. Ik was zo blij! Ik hou namelijk van eten en kook graag. Maar ik ga ook graag uit eten en wat dat betreft heb je in deze stad voldoende keus. Bijvoorbeeld Indiaas, Thais of Surinaams. Bij een restaurant op de Paul Krugerlaan haal ik standaard kip-Kapsalon, extra gemarineerd met peper. Heerlijk!"

"In Suriname ben ik artiest en daarnaast studeer ik rechten aan de Anton de Kom universiteit. Mijn wens is om af te studeren op het gebied van muziekrechten om daarmee iets te doen voor de artiesten in Suriname. Helaas is het daar op dit gebied nog niet goed geregeld."

"Ik kom uit een muzikale familie en zong vroeger in de familieband Nice & Easy. Maar in 2015 had ik mijn grote doorbraak met Pyar Hamara, een lied dat ik samen met Bryan B. heb gezongen. In 2012 was hij winnaar van de talentenjacht The Winner is … op SBS6. Daarna is het heel snel gegaan met mij. Op Facebook heb ik inmiddels 105.000 volgers. Op Instagram bijna 26000 en mijn eerste zelfgeschreven nummer, Tu hi mera dil, is op YouTube zelfs 3.4 miljoen keer bekeken."

"Afgelopen zondag heb ik opgetreden in de Nieuwe Kerk met een ensemble van Hans Jagbandhan, bekend van Diamonds 2000 en het Residentie Orkest. Zoiets heb ik altijd al willen doen."

Tegenbezoek?

"Kom proeven van de Surinaamse keuken. We hebben verschillende restaurants waar je een heerlijke bami, roti, nasi, bruine bonen met rijst, pom, en dergelijke kunt halen. Bijvoorbeeld De Gadri bij Fort Zeelandia, Chi Min aan de Cornelis Jongbawstraat en Roopram aan de Wilhelminastraat."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden