Bestemming Den Haag (162): 'Het lange Voorhout is magisch'


Nesrine vindt het Lange Voorhout een magisch stukje Den Haag (Foto: Bram Corstjens)
Nesrine vindt het Lange Voorhout een magisch stukje Den Haag (Foto: Bram Corstjens)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (162): 'Het lange Voorhout is magisch'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Nesrine Bouhab uit de regio Amsterdam.

Den Haag – "Ik heb een tante in Rijswijk, een zusje van mijn moeder en mijn eerste connectie met deze regio. In mijn tienerjaren ging ik wel eens met mijn ouders mee bij haar op bezoek en vaak bezochten we dan de Haagse Markt. Dat was een overweldigende ervaring, want het was daar zo divers en kleurrijk dat ik soms niet wist waar ik moest kijken. Natuurlijk heb je dat ook in Amsterdam op plekken als de Dapperstraat of in het stadsdeel Nieuw-West. Maar daar zie je dan vooral een concentratie van bepaalde culturen. Op de Haagse markt vind je wat dat betreft een veel grotere mengelmoes en is het echt internationaal."

"Toen ik begon met werken reisde ik vooral om zakelijke redenen naar Den Haag. Dat is heel anders. Al meer dan 7 jaar werk ik voor de economische afdeling van de gemeente Amsterdam. In dat verband moet ik zo nu en dan afstemmen met ministeries of ambassades. Sinds een paar maanden is mijn werk een beetje veranderd en is mijn basis vooral in het Haagse. Vanwege de liefde en in combinatie met mijn werk woon ik er nu ook. Hetzelfde werk dat ik voor de regio Amsterdam deed doe ik nu vanuit Den Haag voor heel Nederland. Onze focus ligt bij de Life Sciences bedrijven, die voornamelijk handelen binnen de medische sector of farmaceutische industrie."

"Onlangs ben ik gevraagd om bestuurslid te worden van VBM Businessclub, een netwerk van ongeveer 500 ondernemers met een diverse achtergrond. Ik zie dat als een heel mooie entree in Den Haag. Ik ben erg nieuwsgierig naar de verhalen van ondernemers hier in deze stad en in relatie daarmee hoe de politiek hier werkt. Wat dat betreft is er de afgelopen weken veel gebeurd. Ik geloof dat Den Haag er wel weer bovenop komt."

"Het Lange Voorhout vind ik overigens de mooiste plek van Den Haag. Het is daar echt magisch. En de verhoudingen kloppen gewoon met die lange rijen bomen en de mooie gebouwen, zeker met Hotel Des Indes en Escher in het Paleis, dat kunstmuseum over de graficus M.C. Escher."

Tegenbezoek?

"Reis naar de Weesperzijde aan de Amstel, een mooie en lange straat aan het water waar het rustige Amsterdam tot uitdrukking komt. Je kunt daar ook heel fijn wonen en je vindt er mooie grachten en goede restaurants."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden