Bestemming Den Haag (161): "Makkelijk overal naartoe"


Denitsa vindt dat ze zich in Den Haag heeft ontwikkeld tot een zelfstandige jonge vrouw (Foto: Peter van Zetten)
Denitsa vindt dat ze zich in Den Haag heeft ontwikkeld tot een zelfstandige jonge vrouw (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (161): "Makkelijk overal naartoe"

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Denitsa Petrova uit Sofia, Bulgarije.

Den Haag – "Twee jaar geleden ben ik in Nederland komen wonen. Van dit land wist ik niet zoveel. Alleen dat hier veel kaas wordt geproduceerd en dat jullie graag fietsen. Mijn bedoeling was om een bacheloropleiding Chemische Technologie aan de Haagse Hogeschool te volgen. Dat heb ik ook een jaar lang gedaan, maar uiteindelijk was die studie niks voor mij. Er zat veel wiskunde in en daar ben ik niet zo goed in. Na dat eerste jaar heb ik een intensieve cursus Nederlands gevolgd en ben ik met een andere bacheloropleiding begonnen. Ik studeer nu Voeding en Diëtetiek. Dat gaat heel goed, want ik heb nu alleen wiskunde om de calorieën te tellen. Dus ik ben blij."

"Ik vind Den Haag een mooie oude stad. De architectuur bevalt me wel en je hebt hier fraaie parken om te wandelen. Verder kan je redelijk makkelijk overal naartoe. In dat verband zijn er een paar plekken waar ik graag kom. Bijvoorbeeld Scheveningen vanwege de zee of de Koekamp met dat hertenkamp. Maar het mooiste stukje van de stad vind ik de Brouwersgracht en dan vooral dat gedeelte vanaf het Buitenom richting de Prinsegracht."

"Ik was van plan om na mijn studie terug te gaan naar Bulgarije maar nu ben ik daar niet meer zo zeker van. Ik ben nog jong en doe gewoon mijn ding. Studeren en werken, ik zie wel hoe het verder gaat. Eigenlijk vind ik het veel te vroeg om een definitief plan te maken voor mijn leven."

"Sinds ik in Den Haag woon heb ik me als mens ontwikkeld en ben ik geestelijk gegroeid. Ik was een jong meisje met ouders die alles voor me deden. Nu ben ik een zelfstandige jonge vrouw en daar voel ik me heel goed bij. Om een voorbeeld te geven: in Bulgarije kookte ik nooit. Nu doe ik dat bijna elke dag. Ik haal zelf de boodschappen, ga naar school, heb een baantje en betaal daarmee de huur. Je kunt stellen dat ik hier meer verantwoordelijkheid heb leren dragen. Sowieso heb ik door deze ervaring meer discipline gekregen."

Tegenbezoek?

Reis naar de Vitosha, een gebergte ten zuiden van Sofia. Het is onderdeel van een nationaal park en het hoogste punt ligt op 2290 meter. Je kan er heel goed wandelen over de flanken maar in de winter is het vooral een skigebied met kabelbanen en horeca."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden