Bestemming Den Haag (157): 'Levendig en met allerlei culturen'


Manasi wilde graag in onze stad haar eigen identiteit ontdekken (Foto: Peter van Zetten)
Manasi wilde graag in onze stad haar eigen identiteit ontdekken (Foto: Peter van Zetten) (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (157): 'Levendig en met allerlei culturen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week Manasi Sagdeo uit Nagpur, India.

Den Haag – "Mijn man is chemisch ingenieur en had aanbiedingen voor een baan uit Canada en Nederland. Canada was geen optie want dat vonden we te ver van India en het reizen duurde te lang. Dus kozen we voor Nederland."

"Ik had geen idee wat ik hier kon verwachten. Over de bevolking had ik weliswaar gehoord dat ze heel direct en nogal afstandelijk konden zijn maar ik wist dat het een stereotypering was. Het geldt misschien voor sommige mensen maar over het algemeen is het fijn om met Nederlanders om te gaan."

Dokter

"Ik moest wel snel leren over de cultuur en de manier hoe alles hier gaat. Bijvoorbeeld wat betreft mijn beroep van homeopathisch geneeskundige. In India mocht ik mezelf dokter noemen maar sommige mensen vertelden me al gauw dat mensen me hier zouden uitlachen want je moet over bepaalde registraties beschikken voordat je die titel mag voeren. Dus ben ik opnieuw gaan studeren en nu heb ik alle papieren en een eigen praktijk in Benoordenhout. Het is overigens de eerste keer dat ik zelf invulling geef aan mijn carrière en dat dit los staat van het netwerk van mijn vader en broer. In India had ik altijd veel hulp van hen. Ook al ben ik hier met mijn man en heeft hij een goede baan, ik wilde graag mijn eigen leven beginnen en mijn eigen identiteit ontdekken."

"Den Haag beschouw ik als een erg levendige stad met allerlei culturen. We woonden aanvankelijk in de Weimarstraat en ik vond de buren daar erg vriendelijk. Maar mijn favoriete plek is het Zuiderstrand. Ik vind het daar heel schoon en over het algemeen is het daar redelijk stil. In ieder geval veel stiller dan het Scheveningse strand. Je kunt daar rustig met je hond wandelen en kinderen kunnen er spelen. Het is daar dus meer een familiestrand."

"Een andere passie van mij is overigens schrijven en dan vooral gedichten. In India heb ik al een aantal bundels gepubliceerd en ik heb hier wel eens een lezing gegeven op de Indiase ambassade. Misschien schrijf ik in de toekomst ook een gedicht over Den Haag."

Tegenbezoek?

"Reis naar de boerderijen van Chikhaldara en Melhgat, vlakbij Nagpur. Ze zijn van de Adivasi, een overkoepelende benaming van allerlei inheemse stammen. Ze maken gebruik van landbouwtechnieken waarbij natuurlijke hulpbronnen een rol spelen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden