Bestemming Den Haag (153): 'Kwaliteit van leven hier beter'


Het leven in Den Haag bevalt Quentin zo goed dat hij hier nog jaren wil blijven wonen (Foto: Peter van Zetten).
Het leven in Den Haag bevalt Quentin zo goed dat hij hier nog jaren wil blijven wonen (Foto: Peter van Zetten).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (153): 'Kwaliteit van leven hier beter'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Quentin Preuvot uit Lille (Rijssel), Frankrijk.

Den Haag – "Na mijn studie begon ik te reizen. Het leven biedt dan volop mogelijkheden. Ik heb bijvoorbeeld in Ierland en Litouwen gewoond. In Nederland woon ik nu 2 jaar. Als student kwam ik hier overigens al en bezocht graag feestjes in Breda en Maastricht. Maar toen ik Den Haag bezocht werd ik meteen verliefd op de stad. De mensen zijn er over het algemeen vriendelijk en het is hier goed georganiseerd. Bovendien is er een relatief klein centrum en is het niet al te druk. Met het openbaar vervoer of met de fiets ben je in korte tijd aan het strand. Best wel gek eigenlijk dat ik hier niet eerder ben komen wonen."

Groot Chinees IT-bedrijf

"Ik werk overigens voor een groot Chinees IT-bedrijf. We zijn net gestart in Europa en hebben ons hoofdkwartier in Nederland gevestigd. We doen onder meer in online betalingen en in China zijn we wat dat betreft de grootste. Ik ben de manager van de hele Europese divisie."

"Jammer genoeg spreek ik bijna geen Nederlands. Alleen enkele basiswoorden zoals 'goedemorgen' of 'alsjeblieft'. Een klein probleem vind ik dat Nederlanders al snel met mij Engels spreken. Daardoor is het moeilijk om goed Nederlands te leren. Maar wellicht moet ik zelf een beetje meer mijn best doen."

"Als ik vrij ben ga ik graag koffie drinken in Scheveningen. Maar ik ga ook graag uit eten. De ene keer kan het Surinaams zijn. Roti vind ik bijvoorbeeld heel lekker. De andere keer eet ik misschien Turks of Italiaans. Wat dat betreft is er voldoende keuze."

"Overigens bevalt het me in Den Haag zo goed dat ik er nog jaren wil blijven wonen. Ik denk er zelfs over om een huis te kopen. De kwaliteit van leven hier vind ik veel beter dan bijvoorbeeld de kwaliteit van leven in Parijs, een stad waar ik ook heb gewoond. Daar is het echt overvol met een heleboel verkeer. Jullie klagen hier soms er over maar geloof me, in vergelijking met Parijs is het in Den Haag erg rustig."

Tegenbezoek?

"Reis naar de 'Braderie de Lille', een event in het eerste weekend van september. Het is de grootste snuffelmarkt van de wereld want heel de stad doet dan mee en er staan duizenden kraampjes. Het start op zaterdag en gaat non-stop door, dus ook in de nacht, tot de zondag erna. Tussendoor eten we meestal mosselen met patat."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden