Bestemming Den Haag (151): 'Je kan hier jezelf zijn'


Lucy beschouwt Amman, Jordanië als haar thuis maar in Den Haag kan je echt jezelf zijn, zegt ze (Foto: Peter van Zetten).
Lucy beschouwt Amman, Jordanië als haar thuis maar in Den Haag kan je echt jezelf zijn, zegt ze (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (151): 'Je kan hier jezelf zijn'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Lucy Sennef uit Amman, Jordanië.

Den Haag – "Ik vind het Binnenhof een bijzondere plek van de stad. Dat komt omdat ik bijna 30 jaar in het buitenland heb gewoond en soms in landen waar de democratie niet altijd goed geworteld is. Rondlopend op het Binnenhof besef je dat het hier veel beter geregeld is. Het is misschien niet altijd perfect maar ik kan erg genieten van wat we wel hebben."

"Bij mijn verblijf in het buitenland droomde ik wel eens dat ik op zondag de fiets pakte naar Gemeentemuseum Den Haag. Geen idee hoe dat is ontstaan. Van oorsprong kom ik namelijk uit een klein dorpje in Drenthe. Wellicht komt het omdat ik het altijd al heel fijn vond om in Den Haag te zijn. Ik ben hier weliswaar niet geboren en woon er pas sinds kort maar het voelt als thuis."

Madurodam

"De eerste keer dat ik in Den Haag was kan ik me niet zo goed herinneren maar ik heb er nog een foto van. Ik was 3 jaar oud en mijn ouders namen me mee naar Madurodam. Toen ik een jaar of 16 was speelde ik in een Nationaal Jeugdorkest. Een goede vriendin woonde toen op de Laan van Meerdervoort en nodigde me wel eens uit om te komen logeren. En dan trokken we s' avonds naar Scheveningen. Heel leuk!"

"Sowieso vond ik het hier toen erg internationaal en kleurrijk. Dat is het overigens nog steeds. Je kon hier jezelf zijn en je had meer mogelijkheden. In het dorp in Drenthe waar ik ben opgegroeid zou iedereen over me heen zijn gevallen als ik bijvoorbeeld iets verkeerds had aangetrokken. In Den Haag kon dat niet zo gauw gebeuren."

"Een tijdje geleden was ik op de Haagse markt en ik zag daar twee moslima's met hoofddoeken die in plat Haags een bestelling deden. Ik kan ongelofelijk genieten van dat aspect hier in deze stad. De integratie en wat je samen kunt doen. Uiteindelijk gaat het om de mensen en niet om het verschil. Je kunt elkaar leren kennen en daar waardevolle vriendschappen aan overhouden."

Tegenbezoek?

"Reis naar Wadi Rum op 3 uur rijden in de woestijn, ten zuiden van Amman. Het is magisch om daar te zijn. Je kan er overnachten en lekker eten. 's Avonds is er muziek. Verder is het daar stil en kan je genieten van de zonsondergang."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden