Bestemming Den Haag (150): 'Vakantiegevoel bij deze stad'


Sun Jeong uit Seoel, Zuid-Korea, voelt zich erg op haar gemak in Den Haag. Of ze hier blijft weet ze echter nog niet. (Foto: Peter van Zetten)
Sun Jeong uit Seoel, Zuid-Korea, voelt zich erg op haar gemak in Den Haag. Of ze hier blijft weet ze echter nog niet. (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (150): 'Vakantiegevoel bij deze stad'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Sun Jeong uit Seoel, Zuid-Korea.

Den Haag – "Bijna 2 jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen om te gaan werken voor een handelsbedrijf. We doen in bevroren artikelen zoals vlees, vis en groenten. Onze klanten zitten vooral in Zuid-Korea en Afrika."

"Voor ik hier naar toe reisde woonde ik ongeveer een jaar in Kinshasa, Democratische republiek Congo. Daar werkte ik voor een Koreaans bedrijf en deed de import van bevroren vlees uit Europa. Het bedrijf waar ik nu voor werk was één van de leveranciers. Aan het eind van mijn contract boden ze mij een baan aan."

"Vergeleken met Congo is Nederland goed georganiseerd en gestructureerd. Wat ook opvalt is dat jullie hier bijna alles met de klok doen. Als jullie bijvoorbeeld een afspraak maken voor half zes dan zijn jullie er ook op dat tijdstip. In Congo ging dat iets anders. Soms kwamen ze een paar uur later of ze kwamen helemaal niet opdagen. Ik pas meer bij het gestructureerde leven hier."

"Een jaar na mijn komst naar Nederland reisde ik voor het eerst naar Den Haag. Ik had gehoord over het Scheveningse strand en wilde dat met eigen ogen zien. Tijdens een zomerse dag ben ik samen met een vriendin er naar toe gereisd en ben toen gaan zonnen. Dat was leuk."

"Over het algemeen voel ik me in Den Haag erg op mijn gemak. Je kan hier gemakkelijk chillen. Er is ook een heel andere vibe dan in Seoel, de stad waar ik ben opgegroeid. Daar leven minstens 10 miljoen mensen en je hebt er veel wolkenkrabbers. Het leven is er ook best wel gestrest. In Den Haag is dat allemaal veel minder. De gebouwen zijn veel ouder en ik heb het gevoel dat hier alles in een iets lager tempo gaat. Daardoor heb ik meer een vakantiegevoel bij deze stad en daar voel ik me echt goed bij."

"Behalve een paar basiswoorden spreek ik geen Nederlands. Of ik het nog ga leren weet ik nog niet want ik ben er nog niet uit of ik hier blijf. Terug gaan naar Zuid- Korea is een optie maar ik kan ook naar een ander land gaan. Als ik besluit om toch hier te blijven dan ga ik wel Nederlands leren."

Tegenbezoek?

"Reis naar Kwanjang Market midden in het centrum van Seoel. Je kunt daar bijvoorbeeld heerlijke Koreaanse streetfood krijgen en het is niet duur. Gemiddeld 1 tot 2 euro."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden