Bestemming Den Haag (149): 'Met de tram reizen vond ik erg leuk'


Lambert Gehlen is geen fan van grote steden, maar wel van Den Haag (Foto: Peter van Zetten)
Lambert Gehlen is geen fan van grote steden, maar wel van Den Haag (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (149): 'Met de tram reizen vond ik erg leuk'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Lambert Gehlen uit Bonn, Duitsland.

Den Haag – "Ik ben tweedejaars chemiestudent en ben hier naar toe gereisd om mijn vriendin te helpen met een paar vakken ter voorbereiding op de universiteit. We hebben elkaar online ontmoet tijdens het spelen van een computerspel. We zaten in hetzelfde team en ik deed een 'move' die ze blijkbaar grappig vond. Dus stuurde ze me niet veel later een vriendschapsverzoek en bijna een jaar later kregen we verkering."

"Twee jaar geleden was ik ook in Den Haag maar toen in verband met de Model United Nations, een conferentie voor studenten en scholieren waarbij de werkorganen van de Verenigde Naties worden nagebootst. Ik was onder de indruk van de architectuur van de stad. Vooral die oude gebouwen vond ik 'supercool'. In Duitsland zijn er weinig steden die er zo uitzien want die zijn in de Tweede Wereldoorlog allemaal platgebombardeerd. Althans, vooral die in het westen van het land"

Geen fan van grote steden

"Tijdens dit bezoek ben ik naar het Binnenhof geweest en ook even naar Scheveningen. Met de tram reizen vond ik erg leuk. Jullie hebben daar veel van, zo lijkt het. In mijn woonplaats heb je dat ook wel, maar minder. Daardoor lijkt het een beetje alsof met de tram reizen hier belangrijker is dan met de bus. De Pier lijkt overigens veel op die van Los Angeles. Ook daar hebben ze een reuzenrad. Eigenlijk ben ik geen fan van grote steden want ik word er gestrest van, maar bij Den Haag heb ik dat gevoel helemaal niet."

"Bijna 7 jaar heb ik in Washington D.C. gewoond. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik met mijn familie teruggegaan naar Duitsland. Vroeger sprak ik alleen Duits en kende geen ander volk. In Washington D.C. zat ik op een school voor diplomatenkinderen en heb zoveel andere mensen leren kennen. Zoals Koreanen, Libanezen, Afrikanen en zo veel meer. Ik vind dat echt geweldig. Dat is ook iets wat ik zo mooi vind aan Den Haag. Je komt hier zoveel verschillende mensen tegen en naast het Nederlands spreekt bijna iedereen Engels of een andere taal. Supercool."

Tegenbezoek?

"Reis naar het Rheinaue Freizeitpark, een groot recreatiegebied van ongeveer 160 hectare. Je vindt er bijvoorbeeld een meer, een mini zentuin, een basketbalveld, een terrein voor hondenliefhebbers, kunstwerken en een skatepark."

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden