Bestemming Den Haag (146): 'Het verrast elke keer weer'


Hennie van de Looi bij het Prins Hendrikplein (Foto: Peter van Zetten).
Hennie van de Looi bij het Prins Hendrikplein (Foto: Peter van Zetten).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (146): 'Het verrast elke keer weer'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Hennie van de Looi uit Bennekom.

Den Haag – "Ik ging in Arnhem studeren en kreeg een ov-studentenkaart waarmee ik gratis met de trein kon reizen. Vaak ging ik naar Den Haag om in Scheveningen iets te drinken of een strandwandeling te maken. Dat vond ik een mooi avontuur want ik kom uit een klein dorp en voor mij ging echt een wereld open", vertelt ze.

Hennie is de vrouw van Erwin van de Looi, de huidige trainer van Jong Oranje en oud-trainer van de betaald voetbalclubs Groningen en Willem II. Iets meer dan een jaar geleden is ze met haar man in onze stad komen wonen, een beslissing waar ze blijkbaar geen moment spijt van heeft gehad. "Onlangs zijn we naar Wassenaar gefietst en via de duinen terug. Daarna hebben we een terrasje gepakt en zijn we naar een Foodtruckfestival (Rrrollend) geweest op het Lange Voorhout. We liepen er door heen en ik zei tegen mijn man: 'Ik weet dat ik hier woon maar ik heb toch het idee dat ik op vakantie ben.' In Den Haag is er altijd wel iets te doen. Het verrast elke keer weer", zegt ze enthousiast.

Net zo geestdriftig is ze over haar favoriete pleintje in onze stad. "Dat is het Prins Hendrikplein", zegt ze, "maar ik vind het sowieso leuk om nieuwe plekjes te ontdekken."

Vanwege het werk van haar man is het niet onwaarschijnlijk dat ze ooit een keer gaan verhuizen. Het zou toch kunnen dat het geld uit bijvoorbeeld de 'zandbak' tijdelijk veel aantrekkelijker is dan de liefde voor Den Haag? "Dan ga ik met hem mee. Wel hebben we zoiets van; dit is wel de stad waar we graag oud willen worden", zegt ze stellig. Ze benadrukt dit nog even met een opsomming van alles wat haar in zijn algemeenheid aan Den Haag bevalt. "Het gaat mij om de mooie en oude gebouwen, de no-nonsensementaliteit, dat jullie gewoon hier even de mouwen opstropen en aanpakken, een bepaalde directheid, de humor en de mix aan culturen. Er is ook veel groen", besluit ze.

Tegenbezoek?

"Ik kom uit een gezin met 9 kinderen en ben opgegroeid op een boerderij met koeien, varkens, kippen en poezen. Het was altijd reuze gezellig. Daarom neem ik de Hagenaars mee naar mijn ouderlijk huis en laat ze de boomhutten zien die we hebben gemaakt en waar we paaltjesvoetbal en verstoppertje speelden", zegt Hennie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden