Bestemming Den Haag (145): 'Over het water van de Hofvijver kijken'


Erwin woont al iets meer dan een jaar met zijn vrouw in onze stad. en dat is een bewuste keuze. (Foto: Peter van Zetten)
Erwin woont al iets meer dan een jaar met zijn vrouw in onze stad. en dat is een bewuste keuze. (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (145): 'Over het water van de Hofvijver kijken'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Erwin van de Looi uit Huissen (Huussen in het Zuid-Gelders dialect).

Den Haag – Hij is trainer van Jong Oranje, het Nederlands voetbalelftal voor spelers onder de 21 jaar. Op dit moment met grote talenten zoals Donyel Malen (PSV), Justin Kluivert (AS Roma) en Calvin Stengs (AZ). Hiervoor was hij trainer van de betaald voetbalclubs FC Groningen en Willem II.

Erwin woont al iets meer dan een jaar met zijn vrouw in onze stad. Een bewuste keuze, zo blijkt. "Toen onze oudste zoon hier kwam wonen, zijn we ons serieus gaan verdiepen in Den Haag. Maar ik was hier voor het eerst toen ik in groep 8 zat van basisschool Het Tweespan in Huissen. In verband met een schoolreisje bezochten we toen Madurodam en een museum", vertelt hij.

Van dat bezoek, lang geleden, is hem niet veel bijgebleven. Van de korte tijd dat hij hier woont natuurlijk des te meer. "Het begint al als je aan komt rijden via de snelweg langs het Malieveld. Je kijkt naar links en je ziet de bomen en iets verder de statige herenhuizen. Dat is een prachtig beeld", zegt hij.

Even later blijkt hoezeer onze stad in zijn hart is gaan zitten want hij noemt zichzelf een Hagenees en … nou.. lees zelf maar. "Dat stuk daar bij het Binnenhof en het Lange Voorhout. Soms gaan we er fietsen of wandelen en de zon schijnt of gaat net onder. Als je dan een beetje over het water van de Hofvijver heen kijkt … ach, dat is supermooi."

Erwin houdt ook van mensen kijken, het liefst bij lekker weer, vanaf een terrasje met een drankje in de hand. Heeft dat misschien een beetje met zijn beroep te maken? "Het is gewoon ontspannend. Vooral om te zien wat er allemaal gebeurt. Naar de diversiteit van mensen kijk ik ook graag. Dat heeft misschien wel raakvlakken met mijn beroep. Zelf heb ik vroeger met veel buitenlandse jongens gevoetbald en ik train jongens van allerlei culturen. Iedereen heeft zo zijn eigen levensverhaal of achtergrond. Ik vind het altijd wel interessant om te weten wat iemand in dit leven beweegt", zegt hij.

Tegenbezoek?

"Arnhem is meer mijn plek geworden omdat ik daar het grootste deel van mijn jeugd heb doorgebracht. Reis naar Park Sonsbeek, met een prachtige waterval, midden in het centrum", zegt Erwin. "Je kan er ook hardlopen, fietsen of wandelen. Echt een heel mooi stukje Arnhem."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden