Bestemming Den Haag (144): 'Het geruis van de zee'


Winish trekt graag naar Scheveningen om daar te luisteren naar het geruis van de zee (Foto: Peter van Zetten)
Winish trekt graag naar Scheveningen om daar te luisteren naar het geruis van de zee (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (144): 'Het geruis van de zee'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Winish Chedi uit Rotterdam.

Den Haag – Hij doet een opleiding fotografie in Rotterdam en is met zijn laatste jaar bezig. In dit verband heeft hij bijna 10 maanden stage gelopen bij een Haagse nieuwsredactie. "Ik heb veel geleerd in die periode en heb foto's gemaakt van onder meer gemeenteraadsleden, popmuzikanten en sporters. Ik ben vorig jaar bijvoorbeeld naar het Europees kampioenschap beachvolleybal gestuurd in Sportcampus Zuiderpark", vertelt hij.

Zijn passie ligt duidelijk bij de fotografie alhoewel hij eerst een andere opleiding heeft gedaan. "Ik heb een mbo diploma economie afgerond maar fotografie is iets wat ik altijd al wilde doen. Voor mijn afstudeerproject heb ik overigens patiënten gevolgd van een medische kliniek in Rijswijk die een heupoperatie moesten ondergaan. Ik heb momenten vastgelegd van de ingreep en het herstel daarna. Heel interessant." Blijkbaar kan Winish goed tegen bloed want hij vertelt erover alsof het een alledaagse bezigheid is, maar dit even terzijde.

De allereerste keer dat hij naar onze stad reisde was hij overigens net 3 jaar oud. "Mijn ouders en ik gingen toen naar een nicht van mij die in de buurt van Loosduinen woonde. Er waren bij haar thuis van die computerspelletjes zoals de allereerste Nintendo met Super Mario en Pac-man. Dat vond ik heel leuk", vertelt hij. Het is niet onbegrijpelijk dat van een heldere indruk van onze stad toen niets is blijven hangen. Al had dat natuurlijk ook met zijn leeftijd te maken.

Tien jaar later lag dat heel anders. "Ik was toen 13 jaar en ik ging met een paar neven en nichten shoppen in het centrum van Den Haag", vertelt hij. "Wat me opviel was de oude bouwstijl. Vooral rond het Binnenhof. Zoiets kennen we niet in het centrum van Rotterdam want dat is in de Tweede Wereldoorlog plat gebombardeerd door de Duitsers." Of hij nog een favoriete plek in onze stad heeft? "Scheveningen", roept hij enthousiast. "Omdat het daar zo rustig is." Vergist hij zich niet een beetje? "Ik heb het niet over de zomer met al die toeristen", verklaart hij. "Buiten die periode kan je je daar even terugtrekken uit het drukke stadsleven en naar het geruis van de zee luisteren. Soms heb ik gewoon die rust nodig."

Tegenbezoek?

"Reis naar Delfshaven", zegt Winish. "Je vindt daar oude gebouwen van voor de Tweede Wereldoorlog, zoals pakhuizen." Je vindt daar bijvoorbeeld ook de Oude of Pelgrimsvaderskerk die stamt uit 1417.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden