Foto: ARNAUD ROELOFSZ

Splendid bracht zinderende show tijdens Beat aan Zee

Den Haag  - Popagenda Scheveningen en YMCA hebben hard toegewerkt naar de opening van Podium Aan Zee. Met succes. De opwinding van ‘Eindelijk mag het weer!’ was overduidelijk zichtbaar bij zowel bezoekers als de band Splendid, dat al twee jaar niet meer op het podium had gestaan. En dat twee keer voor een volle zaal, gevuld met échte mensen; geen camera’s voor slechts een livestream. De Scheveningse frontman van Splendid voelde als geen ander aan hoe hij die speciale vibe over moest brengen naar de fans. De concertzaal raakte hierdoor op de juiste, positieve wijze oververhit. Wat een feest!

Door: Martin Reisma

 Podium Aan Zee is een nieuw inititatief voor een gevarieerde live muziekprogrammering, aantrekkelijke festivals en cultuurrijke evenementen. Er wordt niet alleen geprogrammeerd in de concertzaal in de Keizerstraat 58, maar ook bij podiumpartners als De Oude Kerk en De Pier. De komende maanden kun je genieten van de concertseries Haagse Beat Aan Zee, Jazz Flavours en vele andere (talentvolle) acts. Check de agenda via www.podiumaanzee.nl.

Programmering

Voor 2021 staan er reeds spectaculaire namen en evenementen in de agenda vastgespijkerd. Haagse Beat Aan Zee is een spin-off van het Haags Beat Festival: een eerbetoon aan de muziekpioniers die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek, met shows van onder andere Massada, The Motions en Group 1850. Later in het jaar volgt het afsluitende festival op De Pier én een Kumpulan (Indorock) in De Oude Kerk. Voor deze zaterdag staat om 20.30 de legendarische band Rene and The Alligators op het programma. Er zijn nog kaarten beschikbaar. 

 Voorts is Podium Aan Zee gastheer voor de concertserie Jazz Flavours, waarin een heerlijke mix van jazz, funk, fusion, world en HipHop gespeeld wordt door vele artiesten. Onder wie gitarist Vincent Koning die een crossover in De Oude Kerk heeft met de strijkers van het Metropole Orkest. Jazz Flavours eindigt eveneens met een festival op De Pier. Ook Haagse acts én jong talent krijgen natuurlijk het podium voor de muziekliefhebbers.

 Live Muziek | Evenementen | Culturele Broedplaats

Podium aan Zee is een samenwerking van YMCA Scheveningen en Popagenda Scheveningen. Het YMCA muziekcentrum, Keizerstraat 58 Scheveningen-dorp, is de thuisbasis. Podium Aan Zee beschikt hier over een eigen concertzaal, toegankelijk voor 200 bezoekers staand of 100 bezoekers zittend.

 Podium Aan Zee heeft als doel een broedplaats te zijn voor (muziek)cultuur, waar evenementen, live muziekprogrammering, cultuureducatie en talentontwikkeling met elkaar in verbinding staan, en waar meer (jonge) mensen in aanraking komen met cultuur. Podium Aan Zee wil het prgrammeringsaanbod en Makersklimaat in stadsdeel Scheveningen (voor de Haagse regio) uitbouwen, vergroten, vernieuwen en laagdrempelig toegankelijk maken voor een breed publiek.

 Podiumlocaties

Naast de eigen concertzaal programmeert Podium Aan Zee op podia van samenwerkingspartners:

 De Oude Kerk

Een sfeervolle, historische podiumlocatie aan de Keizerstraat 8. De Oude Kerk heeft een fantastische akoestiek en is geschikt voor zo’n 550 bezoekers. In festivalvorm (in en rondom de kerk) neemt de capaciteit automatisch toe. De stijlen traditioneel (Iers et cetera), klassiek, jazz, musical en lichte muziek komen hier het best tot hun recht.

 De Pier

Wie kent deze locatie, uniek gelegen in zee tegenover het Kurhaus, niet? De bezoekerscapaciteit voor programmeringen en festivals op de Pier bedraagt 1750 bezoekers. Deze locatie is buitengewoon geschikt voor elk muziekgenre. De beleving die men boven zee ervaart is onvergetelijk.

 TrashUre Hunt

Elke zomer heeft milieuorganisatie TrashUre Hunt een vast basisstation op het strand, ter hoogte van de Keizerstraat. Hier worden diverse activiteiten en opruim- en schoonmaakacties uitgevoerd ten behoeve van de Scheveningse natuurgebieden. Het terrein leent zich bij uitstek voor akoestische voorstellingen en talentpresentaties

Programmering

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten