<p>Het Residentie Orkest geeft een testconcert. Foto: PR</p>

Het Residentie Orkest geeft een testconcert. Foto: PR

(Foto: )

Residentie Orkest: mét publiek

Den Haag - Op vrijdag 14 mei, 19.30 uur speelt Residentie Orkest Den Haag in het Zuiderstrandtheater, als Fieldlab testconcert, werken van Beethoven, Monteverdi, Mozart en Tsjaikovski. Het orkest staat onder leiding van Richard Egarr, de solisten zijn sopraan Katrien Baerts en tubaspeler Elias Gustafsson. De presentator van Celebrating Music! is Tijl Beckand. De kaartverkoop is gestart op zuiderstrandtheater.nl en residentieorkest.nl.

Na een inleiding van Tijl Beckand opent het Residentie Orkest het concert feestelijk met de Toccata uit Monteverdi's L'Orfeo. Vervolgens vertolkt de Vlaamse, internationaal gelauwerde sopraan Katrien Baerts, bekend vanwege haar krachtige, sensuele stem en diepgaande, oprechte interpretaties, twee geliefde stukken van Mozart: Pamina's aria Ach, ich fühl's uit Die Zauberflöte en zijn Exsultate, Jubilate. Na Tsjaikovski’s meditatieve Andante Cantabile in een bijzondere versie voor tuba en strijkers met solist Elias Gustafsson is de Vijfde Symfonie van Beethoven het spetterende slotstuk van deze speciale avond,

Dit testconcert in het kader van de Fieldlab Evenementen is een wetenschappelijke praktijktest waarbij coronamaatregelen worden losgelaten om te onderzoeken of het mogelijk is om weer op een veilige manier in een volle zaal een concert te bezoeken. Meer informatie over het onderzoek vindt men op de website van het Zuiderstrandtheater.

muziek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden