Wandeling voor Poolse activisten door Amnesty Den Haag

DEN HAAG -  Hou jij van wandelen, ben je een voorvechter van mensenrechten, draag je Poolse vrijheidsstrijdsters een warm hart toe en heb je zin om Den Haag beter te leren kennen? Aarzel dan niet en wandel mee met onze ‘Walk for Rights’ in de week van 3 mei t/m 9 mei! Wie?Met deze landelijke campagne van wandeltochten vraagt Amnesty Den Haag aandacht voor Poolse LHBTI-activisten Elzbieta, Joanna en Anna. 

In Polen is twee jaar cel tegen hen geëist voor het beledigen van religieuze gevoelens, vanwege het verspreiden van posters waarop de maagd Maria stond afgebeeld met een halo in regenboogkleuren rond haar hoofd. Op 2 maart 2021 zijn zij vrijgesproken door de Poolse rechtsbank, maar het is nog afwachten of de aanklager in hoger beroep gaat. Waarom?In Polen staat het recht op vrije meningsuiting en op vreedzame demonstraties onder druk. Leden van de LHBTI-gemeenschap worden weggezet als een bedreiging voor het traditionele gezin. En ook de rechten van vrouwen, zoals het recht op abortus, worden ingeperkt. De regering duldt geen tegenspraak en probeert met verzonnen aanklachten critici achter de tralies te krijgen. Amnesty voert campagne om hiertegen te demonstreren en om een einde te maken aan het schenden van rechten die in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zijn vastgelegd. Wat?De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en voert je langs verschillende plekken in Den Haag die gerelateerd zijn aan de Poolse campagne. De toegestuurde handleiding biedt je naast informatie over de bezienswaardigheden ook uitdagende en prikkelende quizvragen! Hoe?Uiteraard is de handen ineenslaan met een grote demonstratie of gezamenlijke wandeling momenteel niet mogelijk door de Coronaregels. 

Daarom kan iedereen individueel deelnemen door zich aan te melden via https://forms.gle/CpqpNTyQfiUFCJQt9. Ontvang de handleiding en kies je eigen moment in de week van 3 t/m 9 mei uit om de wandeltocht met een medeactivist te lopen. Ook nog dit…Is wandelen niet jouw ding, maar wil je deze moedige vrouwen Elzbieta, Joanna en Anna wel een hart onder de riem steken? Stuur ze dan een Groetenkaart met een persoonlijke boodschap via https://www.amnesty.nl/acties/3-poolse-vrouwen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden