<p>(Oud-)bewoners delen hun herinneringen aan de oorlog</p>

(Oud-)bewoners delen hun herinneringen aan de oorlog

(Foto: HNT)

(Oud-)bewoners Weimarstraat delen herinneringen aan de oorlog

Op basis van interviews met mensen die de Twee Wereldoorlog hebben meegemaakt, maakte Het Nationale Theater de documentaire ‘De laatste getuigen’. Ook is er op 4 en 5 mei een wandeling door de Weimarstraat. (Oud-)bewoners delen hun herinneringen aan de oorlog. 

Den Haag - Zeven Hagenaars - allen kind in de oorlog - vertellen in ‘De laatste getuigen’wat hen is overkomen, hoe ze de zorgen en angsten van hun ouders soms ongemerkt overnamen. Hun verhalen worden verteld door onder andere acteurs Emmanuel Ohene Boafo, Jaap Spijkers, Betty Schuurman, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Jatou Sumbunu en Joris Smit.

De documentaire De laatste getuigen wordt op 2 mei uitgezonden op Omroep West en is te zien en terug te kijken op de website van Het Nationale Theater. www.hnt.nl/laatstegetuigen.

 Weimarstraat 

24 studenten van de Dutch Academy of Performing Arts hebben een theatrale wandeling uitgezet door de Haagse Weimarstraat. (Oud-)bewoners uit de straat en omgeving deelden hun verhalen en herinneringen over deze straat in de Tweede Wereldoorlog. Een straat vol culturen, met de Libanees Ami’s, de Poolse supermarkt Zabka Polski Sklep, de Nederlandse Hakkenbar en de Syrische lunchroom Al Rais. Onder begeleiding van Lotte de Leeuw, Karlijn Hamer en Christy-Ann Karijodirono zetten de studenten deze verhalen om in een nieuwe vertelling.

De theatrale wandeling is een project van HNTeducatie. De wandelingen vinden plaats op 4 en 5 mei en starten vanaf De Nieuwe Regentes.

 DE CRUX 

Stichting Swarte Kunst maakt in samenwerking met Het Nationale Theater de theatrale lezing DE CRUX: over de houding van Nederland ten opzichte van haar voormalige kolonie Nederlands-Indië. In DE CRUX staat kapitein Raymond Westerling centraal, die bekend staat als de oorlogsmisdadiger met tienduizenden doden op zijn geweten. Anderen, waaronder hijzelf spreken van 500. Waar ligt de waarheid? De voorstelling wordt gelezen door Vera Ketelaars en Dennis Rudge.

www.hnt.nl/theaternadedam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden