<p>GroenLinks Raadslid Erlijn Wenink overhandigt taart aan i-did medewerker Shukria.</p>

GroenLinks Raadslid Erlijn Wenink overhandigt taart aan i-did medewerker Shukria.

(Foto: GroenLinks Den Haag)

GL roept i-did uit tot Haagse Werkgever van het Jaar

De sociale onderneming i-did mag dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ dragen. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door GroenLinks in het kader van de dag van de arbeid. i-did is de zesde winnaar van deze titel. Eerdere winnaars zijn onder andere Happy Tosti, brouwerij De Prael en de glazenwassers van Nelis.

Den Haag - i-did is een sociaal en duurzaam productie atelier waar van gerecyclede materialen onder meer tassen en interieurproducten om akoestiek te verbeteren worden gemaakt. GroenLinks prijst de manier waarop i-did mensen werk biedt, intensief begeleidt en verder helpt naar een volgende baan. Daarmee biedt i-did niet alleen de materialen, maar ook haar medewerkers een tweede kans.

i-did werd in 2009 opgericht nadat oprichter Mireille Geijsen zag dat haar Koerdische vriendin moeite had om onderdeel te worden van de maatschappij. "Wij geloven in een circulaire samenleving waar iedereen een bijdrage levert om de cirkel draaiend te houden", zegt Geijsen.

GL-raadslid Erlijn Wenink legt uit waarom de keuze dit jaar op i-did viel. "Vanwege de oprechte manier waarop zij met hun medewerkers omgaan. Ze coachen hen op meerdere gebieden en helpen echt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden